3D-printproject uitgerold in de Achterhoek

Gepubliceerd: 30-10-2019 16:10.

Kinderen van tien tot vijftien jaar leren de komende maanden de kunst van het 3D-printen van speciaal opgeleide trainers om de interesse voor techniek te bevorderen. Op zes plaatsen in de omgeving, waaronder Ulft, Varsseveld en Doetinchem, gaan de jongeren aan de slag om hun eigen 3D-printer te bouwen waarmee ze zelf de markt op kunnen.


“Als je iets in je keuken kapot hebt of aan je auto of fiets en het is van kunststof", zegt initiatiefnemer Koen Mentink. "Dan heb je grote kans dat ze dat ding zelf kunnen optekenen en zelf kunnen maken." Kinderen bouwen zelf een 3D-printer en krijgen van de trainer uitleg over hoe je de producten tekent. Als eindresultaat krijgen de kinderen de printer mee en kunnen ze hier thuis mee aan de slag gaan. Ko van Renssen, vertegenwoordiger van de industriële kring Doetinchem en lid van de stuurgroep achter het project, heeft met het initiatief een duidelijke doel voor ogen: “De bedoeling is straks dat we tien leerlingen per gemeente gaan opleiden die ook zelf printers gaan bouwen, maar ook leren wat alle achtergronden daarvan zijn.”

Naast het creëren van een zogenaamde '3D-print community' hoopt de stuurgroep dat meer kinderen de techniek ingaan. De bedoeling is dat zoveel mogelijk leerlingen enthousiast worden gemaakt voor techniek en dat ze daarin verder kunnen gaan: "Als dat in 3D is, dan is dat prachtig", aldus van Renssen.

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)