2G over grens is wennen voor Nederlanders

Gepubliceerd: 10-12-2021 18:12. Bijgewerkt: 10-12-2021 19:35

Sinds vorige week vrijdag gelden er in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen strengere coronaregels vanwege de hoge besmettingscijfers. Een van de meest ingrijpende maatregelen is de 2G-regel, waar ook Nederlandse bezoekers in de grensstad Emmerik mee geconfronteerd worden.


“In Duitsland en Nederland gelden verschillende regels, zo zijn er in Duitsland bijvoorbeeld meer plekken waar een mondkapje verplicht is”, aldus Tim Terhorst, voorlichter van Stadt Emmerik. “Zo had je in Nederland de avondklok, dat kennen wij hier niet. We moeten dan ook begrip hebben voor Nederlanders die de Duitse regels niet precies kennen.” Ondanks dat niet alle Nederlanders de Duitse regels kennen, moeten ze zich er volgens Terhorst wel aan houden. Een van de grootste verschillen tussen de buurlanden is de 2G-regel, die in Nederland nog niet aan de orde is. "Ik zou willen dat ze in Nederland ook eens consequenter werden. In Nederland wordt veel te veel getwijfeld, dan spreekt deze manier me toch meer aan" aldus winkelende Nederlander. "Zo weet iedereen waar die aan toe is."

“In Emmerik geldt op het moment in niet-essentiële winkels en horeca de 2G-regel. Dit houdt in dat je een bewijs bij je moet hebben die laat zien dat je gevaccineerd of genezen bent”, licht Terhorst toe. De Nederlanders de vrijdag door de stad liepen waren niet allemaal op de hoogte van de coronaregels, wel juichen ze de aanpak van de Duitse overheid toe. Als mensen niet over een 2G-bewijs beschikken, zijn de gevolgen volgens Terhorst duidelijk: “Die worden gewoon niet binnen gelaten bij de horeca en kunnen niet winkelen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)