12.000 stukken bijeen rond NK Wielrennen

Gepubliceerd: 26-06-2019 17:06. Bijgewerkt: 26-06-2019 17:16

De jurist die Montferland in de arm heeft genomen om onderzoek te doen naar de financiën rond het NK Wielrennen in 2017 heeft ruim 12.000 documenten verzameld over het evenement. Vanaf 1 augustus liggen de documenten voor raadsleden ter inzage op het gemeentehuis in Didam.

“Ik heb wel mijn bedenkingen waarom de informatie onder geheimhouding aan ons wordt verstrekt”, zegt raadslid Henk Groote. Hij drong bij het college aan om alle informatie rond het NK Wielrennen beschikbaar te stellen. “Volgens mij voelt de gemeente de hete adem in de nek en zijn de documenten daarom niet openbaar." CDA-fractievoorzitter Ab Dieker snapt waarom de informatie in geheimhouding wordt verstrekt. "Mensen moeten er vanuit kunnen gaan dat er veilig en vertrouwelijk met de informatie wordt omgegaan." Dieker laat weten dat het CDA nog afstemt of men überhaupt de documenten gaat inzien. "Voor ons is het NK Wielrennen met de evaluaties die zijn geweest op dit moment afgesloten."

Aanvankelijk wilde de gemeente de documenten in juni openbaren, maar door de grote hoeveelheid informatie duurde het langer, tot frustratie van Groote. De 12.000 documenten komen van 1 augustus tot 1 oktober onder geheimhouding ter beschikking voor raadsleden op twee computers op het gemeentehuis. Aanvankelijk zou de zaak deze maand in de raad worden besproken, maar dat is uitgesteld tot na 1 oktober.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)