1,1 miljoen uitgegeven in Doetinchem met EK

Gepubliceerd: 06-01-2018 9:01. Bijgewerkt: 06-01-2018 9:53

In Doetinchem is tijdens het EK-Vrouwenvoetbal ruim 1,1 miljoen euro uitgegeven door bezoekers van buitenaf. Dat meldt De Gelderlander op basis van een onderzoek van PriceWaterhouseCoopers.

"Een resultaat dat boven verwachting is'', zegt Peter Drenth, wethouder sport van de gemeente Doetinchem, tegen de krant. "We hebben als speelstad Doetinchem en de Achterhoek op de kaart gezet en met De Graafschap en De Vijverberg ons visitekaartje afgegeven. Maar daarnaast is het financieel dus ook nog een succes geweest.'' Vooraf schatte de wethouder in dat er 250.000 euro zou worden uitgegeven door bezoekers, wat dus ruimschoots is overschreden.

Doetinchem kleurde in de zomer Oranje door de komst van het Nederlands elftal tijdens het EK Voetbal in eigen land. De Leeuwinnen brachten gedurende 2017 veel gebeurtenissen met zich mee. Zo speelden de vrouwen de kwartfinale tegen Zweden op de Vijverberg en wisten ze uiteindelijk het hele toernooi te winnen. Tevens werden enkele groepswedstrijden tussen andere landen gespeeld op het stadion in Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)