's-Heerenbergenaar bestraft na slaan vrouw

Gepubliceerd: 17-06-2019 13:06. Bijgewerkt: 17-06-2019 14:36

Een 37-jarige man uit ’s-Heerenberg is veroordeeld voor het mishandelen van zijn partner en haar 9-jarige zoontje. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken opgelegd, inclusief een aantal bijzondere voorwaarden.

“Hij duwde haar (de partner red.) zodanig dat zij op de grond viel”, zo laat de Rechtbank Gelderland weten over het incident. “Vervolgens schopte de man haar tegen haar heup en sloeg haar met een stok en gebalde vuist op het lichaam. Toen het zoontje zich hiermee ging bemoeien, duwde de man het destijds 9-jarige kind ook met kracht waardoor hij op de grond viel. Daarna ging de man naar buiten en vernielde vervolgens een scooter. Daarna sloeg hij uit boosheid zijn partner nog met een stok en met zijn vuist op haar hoofd.”

De rechtbank benoemt het gepleegde huiselijk geweld als een ernstig feit, maar ziet daarnaast verzachtende omstandigheden door ‘positieve ontwikkelingen’. “Hij zet zich weer in voor ambulante behandeling”, aldus de rechtbank. “Ook woont de man inmiddels weer samen met zijn (zwangere) partner en is zijn eigen (goedlopende) bedrijf gestart.” De bijzondere voorwaarden van de veroordeling zijn een meldplicht bij de reclassering en een ambulante behandelverplichting.

Herhaling zien te voorkomen
Volgens de rechtbank is niemand gebaat bij een werkstraf of gevangenisstraf als niet wordt gekeken naar het voorkomen van een nieuwe geweldsuitbarsting. “Bovendien betekent gevangenisstraf vaak ook dat iemand zijn inkomen verliest, waardoor niet alleen de man maar het hele gezin financieel in de problemen komt.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)