Ulft, Netherlands

'Gemütlichheit' in Freiburg doet Vermeij goed

Vincent Vermeij heeft in relatieve stilte zijn debuut gemaakt in de Bundesliga voor zijn Duitse werkgever SC Freiburg. De aanvaller stapte afgelopen zomer over van MSV Duisburg naar het tweede elftal van de Zuid-Duitse club en speelde zich onder meer door een doelpunt vanaf eigen helft in de kijker bij het eerste.
Jasper Hazelaar | 8 april 2022 12:09 | Aangepast op 8 april 2022 12:09
“Het was voor mij een droom om in de Bundesliga te spelen en dat ik die van mijn lijst kan afstrepen, daar ben ik heel blij mee”, zegt Vermeij. Hoewel hij slechts twee minuten speelde tegen Greuther Fürth, was het voor de blonde aanvaller een beloning voor hard werken in het tweede elftal. Onder meer door een werelddoelpunt, een '55-Meter-Traumtor', tegen Waldhof zette de voormalig De Graafschap-speler zich dit seizoen op de kaart: “Maar ook zonder die goal viel ik genoeg op in het tweede team, door op bepaalde momenten er bovenuit te steken, goede wedstrijden te spelen, maar ook door belangrijke goals te maken.”

Vermeij is bezig aan zijn derde seizoen in Duitsland, waar hij eerder twee jaar voor MSV Duisburg speelde. Hoewel hij nu blij is met de stap naar Freiburg, was het voor de geboren Blaricummer, zijn vrouw en twee kinderen wel wennen: “Het was een pittige eerste periode, mijn tweede kind is in de zomer in Freiburg geboren. Ik heb wel tijd nodig gehad om aan te passen. Naast het veld, maar ook op het veld. Na een paar maanden ging het lopen en kon ik veel minuten maken, goals scoren en kwam ik langzaam in beeld bij het eerste.”

Thuis in Freiburg
Inmiddels is Vermeij op zijn plek in Zuid-Duitsland, in de gemoedelijke plaats Freiburg. “Het is gewoon heel rustig in dit hoekje van Duitsland, zeker in vergelijking met andere clubs”, zegt de 27-jarige aanvaller. “We zitten gewoon goed op onze plek hier. We zijn familiemensen, dus die worden wel gemist omdat je een stuk verder van Nederland zit. Die zien we wat minder, maar dat geeft ons ook een beetje rust. Niet altijd mensen over de vloer, en dan kunnen we ons ook focussen op de kleine meiden. Dat is ook niet verkeerd. We hebben het naar ons zin hier en hebben onze draai gevonden.”

Terug naar beloften
Ondanks zijn debuut bij de nummer vijf van de Bundesliga, is Vermeij deze week weer aangesloten bij het beloftenteam voor een ‘Engelse week’ met drie wedstrijden. “Wat er daarna gebeurt is nog niet besproken”, zegt Vermeij. “Ik ga er van uit dat ik merendeels weer met het tweede op het veld sta, maar Christian Streich (trainer, red.) heeft gezegd dat het goede weken waren toen ik meetrainde bij het eerste. We gaan elkaar dit jaar nog zien, dus ik hoop zeker nog een paar keer mee te doen.”

Om tafel met club
Tegelijkertijd wacht Vermeij op duidelijkheid voor volgend seizoen, aangezien zijn contract afloopt: “Ik wil graag blijven, want wij zijn als familie niet het type om elk jaar te verkassen. Maar de voorwaarden moeten dan wel goed zijn, dus we gaan nog met de club om tafel. Als het goed voelt, wil ik hier heel graag de komende jaren blijven. Zo niet, dan zou het zo maar kunnen dat ik alsnog in Duitsland blijf. Ik denk dat ik mij hier de afgelopen jaren goed op de kaart heb gezet.”

Achterhoek
In een verdere toekomst ziet Vermeij zijn gezin wel terugkeren naar de Achterhoek, waar zijn vrouw vandaan komt. “Als ik ergens nog zou willen terugkeren, is dat wel bij De Graafschap”, zegt de aanvaller, die de Doetinchemse club in 2016 verliet voor Heracles Almelo. “We hebben er genoeg hele goede vrienden die we nog vaak spreken, ook uit mijn De Graafschap-tijd. Dat zou dus geen verkeerde keus zijn. Maar voorlopig heeft Duitsland mijn prioriteit, dus als het kan, blijf ik nog eventjes hier.”

Luister voor het interview met Vincent Vermeij vrijdagavond naar de radio-uitzending van REGIO8 rondom de wedstrijd tussen FC Volendam en De Graafschap. Deze begint om 19.00 uur en is onder meer online te volgen. Ook met FC Volendam-aanvaller en voormalig Superboer Daryl van Mieghem wordt in de uitzending gesproken.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: SC Freiburg

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Bewoners nieuwbouwwijk Detmerskazerne in Eefde klaar met natte voeten

Wat een prachtige woonwijk op het voormalige oefenterrein van Defensie in Eefde had moeten worden, l...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Zeventien appartementen in kerk Azewijn, toren blijft bestaan

Er komen zeventien appartementen in de Sint Matthëuskerk in Azewijn. De laatste mis was in 2015, sin...

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...

Orion-volleyballers naar finale om landstitel na spannende serie

De volleyballers van Active Living Orion kunnen dit seizoen nog altijd de dubbel winnen. Na winst in...