'Fris' De Graafschap wil winst in Eindhoven

Gepubliceerd: 27-11-2020 16:11. Bijgewerkt: 27-11-2020 16:40

De Graafschap wil zich zondagmiddag op bezoek bij FC Eindhoven herstellen van de nederlaag van vorige week tegen Cambuur Leeuwarden. Na een drukke periode had de ploeg van Mike Snoei dit keer een week om zich voor te bereiden op het treffen in de Lichtstad.


"Als je drie wedstrijden in de week speelt, kom je alleen nog maar toe aan herstellen", aldus trainer Mike Snoei. "Nu heb je tijd om te werken aan dingen die je wil verbeteren. Vul ze maar in: de opbouw van achteruit en het positiespel. Tegelijkertijd kun je de dingen die al aardig gaan, naar een nog hoger niveau tillen." Jesse Schuurman wisselde dit seizoen basisplaatsen af met invalbeurten. De middenvelder lijkt op het moment het vertrouwen te krijgen van Snoei en is daar blij mee: "Je went aan je medespelers en merkt dat je automatismen krijgt. Als je een paar wedstrijden achter elkaar speelt, voel je je beter en zit je er beter in. Ik denk dat als je vertrouwen hebt, je beter gaat spelen. Dat probeer ik door te trekken."

De afgelopen weken nam de kritiek op het spel van De Graafschap en trainer Mike Snoei toe. De oefenmeester uit Didam ligt daar echter niet wakker van: "Dat hoort bij De Graafschap. Iedere wedstrijd moet gewonnen worden en lukt dat niet, dan wordt het tegen het licht gehouden. De lat ligt wat hoger en daarom ben ik ook bij deze club gekomen." Snoei ziet het duel met Eindhoven als het eerste duel van een belangrijke periode: "Dan wil ik na deze vier wedstrijden wel eens zien hoe we, voordat we aan de kalkoen gaan, ervoor staan. We streven naar het maximale."

Vrijwel fitte selectie
Tegen FC Eindhoven lijkt Snoei alleen linksback Jordy Tutuarima te moeten missen: "Jordy traint nog niet met de groep, maar is voor zichzelf weer bezig. Danny Verbeek en Mohamed Hamdoui hebben de afgelopen week weer meegetraind en zijn fit." Daarnaast lijkt ook Roland Baas hersteld te zijn van zijn botsing met ploeggenoot Ted van de Pavert in het duel met Cambuur.

Vermoedelijke opstelling:
De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Baas; Lieftink, Schuurman, Opoku; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)