#DTCchill brengt jongeren in beweging

Gepubliceerd: 17-02-2021 17:02. Bijgewerkt: 19-02-2021 17:17

Doetinchemse jongeren die zich door de coronamaatregelen vervelen kunnen binnen #DTCchill iedere doordeweekse dag sporten. Verschillende partijen hebben de hoofden bij elkaar gestoken en organiseren de komende weken activiteiten als freerunnen en boksen voor jongeren tussen de twaalf en zeventien jaar oud.

"We zijn met jongeren in gesprek gegaan en daar kwam uit dat zij sporten, elkaar ontmoeten en recreëren het meest missen", vertelt Özgür Bal, stedelijk jongerenwerker bij Buurtplein. "Dus hebben we getracht om jongeren, in de mogelijkheden die de wet nu biedt, bij elkaar te brengen." Samen met partners Gruitpoort en Sportbedrijf Doetinchem organiseert Buurtplein de komende twaalf weken elke doordeweekse dag een sportactiviteit, waaronder dus boksen: "We hopen jongeren een alternatief te kunnen bieden voor het thuiszitten."

Dinsdag kwam een tiental jongeren bij het stadhuis samen voor de eerste bokstraining van Stanley Koemans binnen #DTCchill. Hij is blij met het initiatief. "Jongeren bewegen niet, missen sociale contacten en moeten hierdoor een heel groot gedeelte van de opvoeding missen die ze normaal buitenshuis krijgen", aldus de Zelhemmer over het belang van de activiteiten. De bokser hoopt dat er snel een versoepeling van de maatregelen komt voor jongeren zodat ook zijn boksclub, COB Doetinchem, weer open kan.

Positieve reacties
De aanwezige jongeren zijn blij dat er iets voor hen georganiseerd wordt: "Mijn boksclub zit nu dicht, dus vind ik het lekker dat ik nu toch kan trainen", vertelt deelnemer Max Hilkhuijsen. "Ik denk dat er hier ook jongeren zijn die het heel vervelend vinden dat ze niets meer kunnen doen. Door dit initiatief kun je lekker met elkaar trainen."

Meer activiteiten
Naast de boksles op dinsdag, kunnen jongeren elke maandag meedoen aan een freerun-training. Op woensdag wordt er een crossfit-les georganiseerd en op donderdag zijn alleen meiden welkom tijdens de streetdance-bootcamp. Op vrijdag kan de Doetinchemse jeugd voetballen bij DZC'68. "We krijgen van veel ouders terug dat ze blij zijn dat er eindelijk iets georganiseerd wordt voor de thuiszittende jongeren", aldus Bal.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)