’t Zelle de hotspot voor divers golftalent

Gepubliceerd: 21-06-2018 14:06. Bijgewerkt: 21-06-2018 15:25

Golfbaan ’t Zelle bij Hengelo is deze week de hotspot voor Nederlandse golfliefhebbers. De golfweek werd woensdag afgetrapt met het Pro-Am toernooi waar golfprofessionals en amateurs de strijd met elkaar aangingen.


“Dit is de eerste keer op ’t Zelle, ik kom hier niet zo vaak”, stelt voormalig profgolfer Robert-Jan Derksen, die naast deelname aan het Pro-Am ook een demonstratie gaf aan de amateurs. “Maar ik moet zeggen dat het er allemaal verzorgd uitziet en hier hartstikke leuke en enthousiaste mensen rondlopen.” Derksen is één van de (oud)professionals die meedeed aan het Pro-Am toernooi. In verschillende groepen, bestaande uit drie amateurs en een professional, streden de deelnemers langs 27 holes om de winst. “Ik verwacht eigenlijk dat ik hem win hè”, vertelt de ex-profgolfer lachend, maar daar denkt deelnemer Ché de Bake wel anders over: “Ik ga proberen ze een beetje mentaal af te zwakken.” De Achterhoekse golfbaan kent sinds woensdag een nieuw baanrecord. Professionals Stuart Mathie en Max Albertus hebben, allebei met 66 slagen, recordhouder Giesbert Gommers van de troon gestoten. De par, het aantal slagen waarin een gemiddelde professionele golfer een hole speelt, van ’t Zelle is 73 slagen.

Naast Pro-Am wordt zaterdag ook de finale van het Achterhoeks Open gespeeld op het golfterrein bij Hengelo. “Daar doen hele goede spelers aan mee", zegt voorzitter Jan-Willem Grond over de twaalfde editie van het Achterhoekse golftoernooi. "Uit de Achterhoek maar ook uit Loosdrecht, Voorburg, Rotterdam en Drenthe. Het staat op een hoog niveau, maar het is vooral een gezellig toernooi.” De voorzitter verlangt er zelf ook weer naar om een balletje te slaan op ’t Zelle. “Ik wacht deze week af, maar ik heb een aantal weken bijna niet gegolfd dus ik sta te popelen om volgende week of de week erop weer ballen te gaan slaan.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)