’t Rotterdammertje moet zijn deuren sluiten

Gepubliceerd: 01-03-2017 12:03. Bijgewerkt: 01-03-2017 13:35

Coffeeshop ‘t Rotterdammertje in Doetinchem moet per 9 maart 2017 zijn deuren sluiten. Woensdag is duidelijk geworden dat de gemeente het kort geding tegen de exploitant heeft gewonnen. Coffeeshophouder Jan van der Heijden laat het er niet bij zitten.


“Ik moet doorprocederen en dat kan jaren gaan duren”, zegt coffeeshophouder Jan van der Heijden. “Ik ben niet de schuld van deze ellende dus ik heb hier geen vrede mee.” Hij gaat dan ook verdere stappen ondernemen. “Hierna krijgen we een aantal procedures bij de commissie van bezwaar, daarna kun je nog bodemprocedures beginnen bij de rechtbank. Uiteindelijk kom je dan bij de Raad van State terecht, maar dan ben je al een heel eind verder.” De coffeeshophouder is erg teleurgesteld over de uitspraak. “Ik vind het voor mezelf erg vervelend, maar ook voor mijn medewerkers is het erg vervelend. Die zullen de WW in moeten.” De shop blijft nog open tot en met woensdag 8 maart.

De exploitant van ’t Rotterdammetje in Doetinchem verwacht dat er een kans is dat veel klanten naar illegale handelaren gaan. “Er is nog een shop in Doetinchem, dat is de Diamond, maar die is aanzienlijk kleiner dan deze”, zegt eigenaar Jan van der Heijden. “Die heeft minder capaciteit, dus als daar ons klantenbestand bij zou komen, dan hebben ze daar wel een probleem.” Toch denkt Van der Heijden dat dit niet zal gaan gebeuren. “Een paar jaar geleden hebben wij meegemaakt dat de Diamond en de Bazaar dicht gingen, toen kregen wij een enorme piek.” Dat hoogtepunt bleek niet voor lange tijd, want de klanten bleven al snel weer weg. “Die gaan het illegale circuit in en dat is het probleem.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)