’s-Heerenberger herstelt na val en wint EK

Gepubliceerd: 15-10-2019 17:10. Bijgewerkt: 15-10-2019 17:26

Mike Keuben uit 's-Heerenberg is de kersverse Europees Kampioen zijspancross. Een bijzondere prestatie, want na een ernstige crash in februari tijdens het reguliere seizoen hing zijn leven nog aan een zijden draadje.


“We zijn met de eerste wedstrijd van het seizoen over de kop gevlogen“, vertelt de 22-jarige crosser. Hij belandde onder de motor en een scherp deel van het voertuig doorboorde daardoor bijna zijn alvleesklier. Keuben werd met spoed naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht en geopereerd. “Als ik daar vier of vijf uurtjes later was, dan was het einde verhaal geweest voor mij.” De crosser herstelde wonderbaarlijk snel van het ongeluk, waardoor hij weer kon dromen over de EK-titel. Keuben kon twee weken voor de start van de EK-wedstrijden voor het eerst weer plaatsnemen achter het stuur.

In de eerste zes EK-wedstrijden verzamelde hij samen met zijn Engelse bakkenist Zac Snell de meeste punten. Afgelopen weekend konden de twee tijdens de finalewedstrijd in Oss de titel definitief binnenhalen, maar er volgde weer een crash. “Mijn bakkenist werd meters door de lucht gegooid”, zegt Keuben. Het duo kon ondanks de valpartij de manche vervolgen. “We zijn als een van de laatste vertrokken en toch hebben we de overwinning binnengehaald. Ik ben daarna van de motor afgesprongen, naar mijn pa toegerend en heb hem geknuffeld. Ik was ook heel erg emotioneel", aldus de troste crosser. "Dat gevoel valt niet te evenaren."

Dromen over wereldkampioenschap
Na het behalen van de EK-titel, heeft Keuben alweer een nieuw doel gesteld. Hij hoopt volgend jaar hoge ogen te gooien op het WK. Het niveau ligt daar volgens de 's-Heerenberger nog een stuk hoger. Koen Hermans uit Hengelo, die oud-klasgenoot van Keuber is, won daar dit jaar al een bronzen medaille. Het WK wordt volgend jaar opnieuw aan het begin van de zomer gehouden.

Foto: Bereboel.nl

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)