‘Zuur’ CDA kraakt uitgaven van Winterswijk

Gepubliceerd: 13-03-2019 16:03. Bijgewerkt: 13-03-2019 18:31

CDA-raadslid Steven Vuijk zet in zijn raadsrubriek grote vraagtekens bij de plannen van Winterswijk om Dennenoord te saneren en andere grote uitgaven te doen. Coalitiepartij Winterswijks Belang noemt de uitspraken van het raadslid van de nieuwe oppositiepartij onwaar en vooral ‘zuur’.

“De nieuwe Winterswijkse coalitiepartijen zijn onder leiding van Winterswijks Belang klaarblijkelijk opeens in een financieel Walhalla aangekomen”, aldus Vuijk. Hij wijst daarbij op de voorgenomen miljoenenuitgave aan de sanering van Dennenoord. “Werkelijk tenenkrommend zijn de volstrekt inhoudsloze en nietszeggende verklaringen die een aantal van deze partijen geven om deze plotselinge, totale ommekeer in hun opvattingen te rechtvaardigen”, aldus Vuijk. Na het vallen van de coalitie tussen CDA en Winterswijks Belang, is er nu een samenwerking tussen PvdA, VVD, Winterswijks Belang en GroenLinks.

Fractievoorzitter Henk Jan Tannemaat van Winterswijks Belang kwalificeert de uitspraken van Vuijk als ‘zuur’. “Ze hebben zelf het risico genomen door de stekker uit de coalitie te trekken”, aldus Tannemaat, die aangeeft dat de nieuwe coalitie een andere mening heeft. “Je zit er niet voor jezelf, je zit er voor de burger. Dennenoord is een langslepende kwestie waar antwoord op moest komen. En als het bedrijf dollartekens in de ogen krijgt, gaat het niet lukken. Wat ik wil melden is dat wij nu met vier partijen in coalitie zitten en een uitstekende sfeer hebben. Het CDA is zuur nu.”

Krater in toekomstige begroting
CDA-raadslid Vuijk zet vraagtekens bij de toekomstige financiën van de gemeente. “Sprookjes bestaan niet en de harde realiteit is dat u, als burger van Winterswijk voor deze krater in de toekomstige begroting mag opdraaien.” Tannemaat weerspreekt de uitlatingen: “We nemen niet eens zozeer meer risico, maar maken andere keuzes. Daar heeft het CDA moeite mee.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)