‘t Neije Raethuys open na flinke renovatie

Gepubliceerd: 28-01-2019 16:01. Bijgewerkt: 28-01-2019 16:38

‘t Neije Raethuys in ’s-Heerenberg is zaterdag na een flinke renovatie officieel geopend. Het nieuwe onderkomen van de Heemkundekring Bergh moet na de investering van bijna een miljoen euro een toeristische trekpleister worden voor Montferland.


“Als je binnen rondkijkt, hoe geweldig het hier is, is het echt een parel voor ’s-Heerenberg”, vindt burgemeester Peter de Baat. Aanvankelijk was de renovatie door Montferland begroot op 900.000 euro, maar door enkele tegenvallers liepen de kosten met 81.000 euro op. “Het was wel nodig, want er was flink wat achterstallig onderhoud”, weet voorzitter Edwin Zweers van de Heemkundekring Bergh. “Maar gelukkig hebben de gemeente en de provincie flink geïnvesteerd om deze juweel van Bergh weer tot volle glorie te laten komen.”

Tijdens de renovatie is onder meer achterstallig onderhoud uitgevoerd en is de karakteristieke pinakel in ere hersteld. Ook is er een lift geplaatst met het oog op de toegankelijkheid van ‘t Neije Raethuys. “Ik hoop dat dit pand gevonden gaat worden door veel toeristen”, zegt De Baat. “En dat die zullen genieten van de prachtige tentoonstellingen die hier zijn over het land van Bergh en de stad van Bergh.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)