‘Groen is gaon’ geeft coronaspelregels aan

Gepubliceerd: 12-05-2020 11:05. Bijgewerkt: 12-05-2020 11:14

Om duidelijkheid te geven over de spelregels na de versoepeling van de coronamaatregelen is in de Achterhoek een speciale Handreiking gemaakt. Door het initiatief ‘Groen is gaon’ moeten groene posters en stickers in het straatbeeld en bij het bedrijfsleven verschijnen.

“Namens alle organisaties in onze samenwerking onderschrijven we dit initiatief en roepen we iedere ondernemer en instelling in de Achterhoek op om de Covid-19 Handreiking te hanteren”, aldus burgemeester Mark Boumans van Doetinchem, die daarnaast voorzitter is van 8RHK Ambassadeurs. 'Groen is gaon' is ontstaan uit een samenwerking tussen ondernemers, overheden en onderwijs in Achterhoekverbindt.nl en 8RHK Ambassadeurs. Via pictogrammen en andere afbeeldingen kunnen de spelregels in winkels of in andere locaties duidelijk worden gemaakt aan bezoekers. Het initiatief is bedoeld om ‘veiligheid en vertrouwen in omgang’ te creëren.


Op een speciale website kunnen ondernemers en instellingen vanaf woensdag de basisafbeeldingen aanpassen naar hun eigen situatie. Daarbij kan bijvoorbeeld worden aangegeven hoeveel mensen maximaal in een winkel mogen zijn, of wat de looprichting is. Vanaf het einde van deze week worden posters en stickers verspreid.

Foto: Groen is gaon

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)