‘De Graafschap moet er dit seizoen staan’

Gepubliceerd: 10-06-2022 9:06. Bijgewerkt: 10-06-2022 9:52

Peter Bijvelds verwacht nog zo’n zes á zeven nieuwe spelers te presenteren tijdens de huidige transferperiode. Dat zegt de technisch manager in de nieuwe aflevering van de podcast De Naoproat, waarin ook hoofd jeugdopleiding Jefta Bresser en REGIO8-verslaggever Jasper Hazelaar te gast zijn.

“Ik hoop nog vier á vijf toppers toe te voegen, en twee tot drie spelers voor de breedte erbij te halen”, zegt de technisch manager, die begin april startte bij de Doetinchemse voetbalclub. Hij ervaart leuke, maar hectische maanden sinds zijn overstap van TOP Oss. Bijvelds vergelijkt het rondkrijgen van de selectie met het verven van een schilderij: “Je probeert een team te creëren waarbij talent en ervaring in balans zijn. Het is een behoorlijke klus om de selectie rond te krijgen, maar het is niet iets wat ik nog niet eerder heb gedaan.”

Met hoofd jeugdopleiding Bresser wordt ingegaan op de gouden lichting van de Doetinchemse voetbalclub. Ook de mogelijke samenwerking met de Duitse Bundesliga-club Bayer Leverkusen komt aan bod, waarbij Bresser aangeeft gesprekken te voeren met vertegenwoordigers uit Duitsland: “Daarbij hebben we het over de manier van opleiden, maar we voeren ook gerichte gesprekken over het eerste elftal. Het is te voorbarig om te zeggen dat er dit seizoen al Duitse talenten naar De Vijverberg komen.”

Scoutingnetwerk
Bijvelds en Bresser zijn ook belast met het optuigen van het scoutingsnetwerk. “Het scoutingsapparaat in de jeugd staat”, concludeert Bresser. Voor het netwerk rondom het eerste elftal heeft Bijvelds de eerste lijntjes uitstaan. “Ik heb daarover met mensen gesproken die de club een warm hart toedragen, in mijn ervaring zijn dat degenen die de club het verste brengen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)