‘Boertjes’ van RKZVC vieren feest in derby

Gepubliceerd: 05-05-2018 22:05. Bijgewerkt: 05-05-2018 22:31

RKZVC uit Zieuwent heeft zaterdagavond de beladen derby tegen Longa’30 met 0-1 gewonnen. Na een optocht van meer dan veertig trekkers, tientallen fakkels en ontelbare liters bier konden de ‘boertjes’ uiteindelijk feestvieren op het sportpark van de concurrent in Lichtenvoorde.


"Het is wel het grote Lichtenvoorde tegen het kleine kerkdorp Zieuwent", vindt RKZVC-voorzitter Johnny Cuppers. Als gevolg van een uitspraak van de Longa‘30-voorzitter besloot hij zijn achterban op te roepen met trekkers naar sportpark De Treffer in Lichtenvoorde te komen. Een kleine vijftig Zieuwentenaren lieten zich dat geen twee keer zeggen. "Ze praten de hele tijd over de boeren uit Zieuwent", aldus Peter Rouwhorst, die bewapend met een RKZVC-sjaal naar Lichtenvoorde trok. "We gaan de stadse pakken."

Dankzij een rake kopbal van Sjors Storkhorst in de tweede helft trok RKZVC net als eerder dit seizoen aan het langste eind. Door de 0-1 zege zet de ploeg van trainer Laurens Knippenborg een hele grote stap richting het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse. "Voor Zieuwent zijn dit gouden jaren", weet Longa’30-aanvoerder Simon Klein Goldewijk. "Als Longa-speler is het zuur dat je ervan verliest, maar ik denk dat het hartstikke mooi is dat je een wedstrijd onder deze omstandigheden mee mag maken."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)