Één nieuwe patiënt met corona opgenomen

Gepubliceerd: 02-04-2020 14:04. Bijgewerkt: 02-04-2020 14:44

Het RIVM meldt donderdag dat, net als woensdag, opnieuw één nieuw persoon uit de Achterhoek is opgenomen in het ziekenhuis wegens een coronabesmetting. Het gaat om een persoon uit Oude IJsselstreek, in totaal liggen er drie coronapatiënten uit die gemeente in het ziekenhuis.

Het RIVM kwam dinsdag met een nieuwe manier voor het weergeven van de impact van het coronavirus. Waar eerder het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners werd gemeld, is de organisatie nu overgestapt op het melden van het aantal ziekenhuisopnames. In totaal liggen er achttien mensen uit de Achterhoek in het ziekenhuis met een coronavirusbesmetting. Doetinchem is in de regio het zwaarst getroffen met vijf personen die in het ziekenhuis liggen.

Vier inwoners van Montferland liggen op dit moment in het ziekenhuis door het coronavirus. In de gemeente Oost Gelre gaat het om twee personen die zijn opgenomen met een bevestigde besmetting. Winterswijk, Bronckhorst, Berkelland en Aalten kennen elk één inwoner die met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)