Één nieuwe patiënt met corona opgenomen

Gepubliceerd: 01-04-2020 14:04. Bijgewerkt: 01-04-2020 14:27

Het RIVM meldt woensdag dat er één nieuw persoon is opgenomen in het ziekenhuis ten gevolge van een coronabesmetting. Het gaat om één persoon uit de gemeente Montferland, in totaal liggen er vier coronapatiënten uit de gemeente in het ziekenhuis.

Het RIVM kwam dinsdag met een nieuwe manier voor het weergeven van de impact van het coronavirus. Waar eerder het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners werd gemeld, is de organisatie nu overgestapt op het melden van het aantal ziekenhuisopnames. In totaal liggen er zeventien mensen uit de Achterhoek in het ziekenhuis met een besmetting met het coronavirus. De gemeente Doetinchem is in de regio het zwaarst getroffen wat betreft het aantal coronapatiënten met vijf personen die in het ziekenhuis liggen.

In de gemeenten Oost Gelre en Oude IJsselstreek gaat het om twee personen die zijn opgenomen in het ziekenhuis met een bevestigde besmetting. Winterswijk, Bronckhorst, Berkelland en Aalten kennen elk één inwoner die met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)