Één nieuwe coronadode in de Achterhoek

Gepubliceerd: 28-04-2020 14:04. Bijgewerkt: 29-04-2020 14:43

Het RIVM meldt dinsdag dat er één nieuwe inwoner van Doetinchem is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het aantal inwoners van de Achterhoek dat opgenomen is in het ziekenhuis bleef gelijk ten opzichte van maandag.

Met het nieuwe sterfgeval in Doetinchem komt het totaal aantal van aan corona overleden inwoners in de gemeente op veertien. Daarmee blijft Doetinchem de zwaarst getroffen gemeente in de regio. In vergelijking met maandag bleef het aantal overledenen in de Oude IJsselstreek (7), Berkelland (6), Bronckhorst (5), Oost Gelre (5), Aalten (5), Montferland (4), Aalten (3) en Winterswijk (2) gelijk. In totaal zijn er nu 48 Achterhoekers aan het virus overleden.

Het aantal ziekenhuisopnames in verband met een coronabesmetting bleef gelijk. Doetinchem kent ook de meeste opgenomen coronapatiënten met zestien inwoners. Oude IJsselstreek (15), Bronckhorst (13), Montferland (12), Oost Gelre (9), Berkelland (6), Aalten (5) en Winterswijk (3) volgen. In totaal zijn 79 inwoners van de acht Achterhoekse gemeenten opgenomen in het ziekenhuis, of opgenomen geweest.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)