Één nieuwe coronabesmetting in de regio

Gepubliceerd: 30-03-2020 14:03. Bijgewerkt: 30-03-2020 14:59

Het RIVM meldt maandag dat er één nieuw persoon uit de Achterhoek positief is getest op het coronavirus. De besmetting werd geconstateerd bij een persoon uit Doetinchem, waardoor het aantal bevestigde coronapatiënten in die gemeente opliep naar 24.

In de rest van de Achterhoekse gemeentes bleef het aantal coronabesmettingen volgens het RIVM gelijk aan de laatste update van zondag. In Oost Gelre en Bronckhorst zijn na Doetinchem de meeste bevestigde besmetting, namelijk elf. In Oude IJsselstreek en Montferland zijn tien mensen besmet met het virus. In Aalten en Berkelland zijn vijf bevestigde coronapatiënen. Winterswijk is vooralsnog met vier bevestigde gevallen de minst getroffen gemeente in de Achterhoek. Omdat er weinig tests worden uitgevoerd, geven de cijfers een vertekend beeld van de daadwerkelijke verspreiding van het virus.

Volgens GGD Noord- en Oost-Gelderland wordt er alleen nog getest op mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte: "Het betreft diegenen waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben. Door te testen volgens de richtlijnen van het RIVM zorgen we ervoor dat er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn voor de mensen die dit het meest nodig hebben."

Coronabesmettingen in Duitsland

Aan de andere kant van de grens loopt het aantal besmettingen ook op. Het Kreis Borken meldt zondag 438 besmettingen, waarvan 86 in de grensplaats Bocholt. In het Kreis Kleve zijn er in totaal 236 bevestigde coronapatiënten, waarvan tien in de plaats Emmerich.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)