Zwarte Cross

Zwarte Cross zoekt naar Achterhoekse vlag

De Zwarte Cross, Pak An en Grolsch zijn een zoektocht gestart naar een Achterhoekse vlag. Iedereen kan een ontwerp insturen, waarna inwoners van de Achterhoek en een vakjury de mooiste vlag uit mogen kiezen.

Lees verder

Laatste acts Zwarte Cross bekendgemaakt

De organisatie van de Zwarte Cross heeft de laatste namen bekendgemaakt voor de editie van 2018. Onder meer Crystal Fighters, the Partysquad en Jett Rebel beklimmen in juli een van de vele podia.

Lees verder

Mañana Mañana komende jaren in Vorden

Festival Mañana Mañana wordt de komende vijf jaar gehouden in Vorden. De Feestfabriek heeft een overeenkomst gesloten met de grondeigenaren in de omgeving van Kasteel Vorden en Landgoed Vorden.

Lees verder

Gijs Jolink leent Villa Mondriaan schilderij

Gijs Jolink heeft een werk van Piet Mondriaan beschikbaar gesteld aan museum Villa Mondriaan in Winterswijk. De organisator van de Zwarte Cross wil op die manier zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid stellen om het schilderij te zien.

Lees verder

Zwarte Cross in voorverkoop al uitverkocht

De Zwarte Cross is voor het eerst al in de voorverkoop uitverkocht. Na dat eerder de campingkaarten en dagkaarten voor zaterdag en zondag uitverkocht waren is donderdag ook de laatste dagkaart voor de vrijdag over de toonbank gegaan.

Lees verder

Ronnie Flex en Dirty Fences naar de Cross

Ronnie Flex, Di-Rect en Dirty Fences zijn donderdagmiddag bekendgemaakt als nieuwe namen voor de Zwarte Cross. De organisatie benadrukte meteen ook bijna uitverkocht te zijn.

Lees verder

Zwarte Cross presenteert hiphop-artiesten

De Zwarte Cross heeft de eerste namen van het hiphopprogramma bekend gemaakt. Onder meer Fresku en Extince treden het weekend van 13, 14 en 15 juli op in Lichtenvoorde.

Lees verder

Rockband Kaiser Chiefs op de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdag een flink aantal nieuwe artiesten bekend gemaakt. Onder meer de Kaiser Chiefs, DJ Paul Elstak en Arie & Silvester staan op de planken tijdens het festival in Lichtenvoorde.

Lees verder

Deense Volbeat headliner op de Zwarte Cross

Volbeat is de headliner van de vrijdag op de Zwarte Cross. De organisatie maakte donderdag bekend dat de Deense rockformatie een optreden zal verzorgen.

Lees verder

Nieuwe namen bekend voor de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdag nieuwe namen bekendgemaakt voor de editie van 2018. Onder meer The Dirty Daddies, Switchbones en het Duitse Kadaver treden op in Lichtenvoorde.

Lees verder

Kerst relaxed afsluiten met Mañana Mañana

De kerstdagen lopen helaas weer ten einde. Toe aan een chille afsluiting? Geniet nog een keertje met ons mee van Mañana Mañana 2017!

Lees verder

Uitbuiken met video's van Zwarte Cross 2017

Het kerstdiner achter de kiezen? Een mooi moment om uit te buiken mét een terugblik op de Zwarte Cross 2017!

Lees verder

De Klok stapt in Wijndomein Besselinkschans

De Klok Eibergen gaat Wijndomein Besselinkschans in Lievelde exploiteren. Het horecabedrijf heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met eigenaar De Feestfabriek.

Lees verder

Eerste namen voor Zwarte Cross 2018 bekend

De Zwarte Cross heeft donderdagmiddag de eerste namen voor de editie van 2018 bekendgemaakt. Onder meer De Dijk, Bökkers en Triggerfinger reizen in juli af naar Lichtenvoorde.

Lees verder

Hiddink overhandigt Normaal-box aan Jolink

Guus Hiddink heeft woensdagmiddag een speciale verzamelbox overhandigd aan de bandleden van Normaal. De ‘Bokse Vol’ bevat nummers uit de jaren tussen 1974 en 1984 van de Achterhoekse band en een boek met unieke foto’s.

Lees verder

Zwarte Cross in recordtempo van kaarten af

De Zwarte Cross heeft de records qua kaartverkoop ook dit jaar aangescherpt. De camping-, zaterdag- en zondagkaarten voor het festival raakten zaterdag kort na de start van de verkoop uitverkocht.

Lees verder

Voorverkoop van Zwarte Cross 2018 van start

De reguliere voorverkoop van de Zwarte Cross 2018 gaat zaterdag om 11.00 uur van start. Leden van fanclub Harder! konden een week eerder al toegangskaarten bestellen.

Lees verder

De Graafschap wordt partner Special Olympics

De Graafschap wordt naar alle waarschijnlijkheid de volgende maatschappelijk partner van de Special Olympics. Dat meldde de organisatie dinsdagavond aan REGIO8 na de officiële inwijding van De Feestfabriek als partner van het sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder

Races Zwarte Cross weer snel volgeboekt

De Zwarte Cross heeft zaterdag maar enkele tientallen seconden nodig gehad om de crosswedstrijden vol te boeken.

Lees verder

De slogan voor Zwarte Cross 2018 is bekend

De slogan voor de aankomende editie van de Zwarte Cross is 'Leven vóór de dood'. Dat maakte organisator De Feestfabriek donderdagochtend bekend.

Lees verder

Braziliaans carnaval naar de Zwarte Cross

Het Braziliaanse carnaval komt in 2018 naar de Zwarte Cross en wel op de crossbaan. De nieuwe crossklasse krijgt de naam ‘Race del Rio’ en moet bol komen te staan met Braziliaanse pracht en praal.

Lees verder

Afscheidsconcert Jovink en de Voederbietels

Vijfentwintig jaar geleden richtten Gijs Jolink en Hendrik Jan Lovink de legendarische rockformatie Jovink en de Voederbietels op. Het is donderdag exact twintig jaar geleden dat de allereerste Zwarte Cross van start ging. Er is dus geen betere dag om te genieten van het laatste concert van de Achterhoekers, dit jaar gegeven op de Zwarte Cross. Zet je speakers hard, smeer je keel met Nozem en geniet van klassiekers als Brommers Kieken en natuurlijk Jovink Rot Op!

Lees verder

Mañana Mañana ook volgend jaar in Vorden

Het festival Mañana Mañana vindt ook komend jaar plaats in Vorden. Na de start in Hummelo is dit de tweede editie die wordt gehouden nabij Kasteel Vorden.

Lees verder

Zwarte Cross wint opnieuw Beste Sfeer-award

De Zwarte Cross is volgens Festileaks opnieuw het sfeervolste festival van Europa. Het festival in Lichtenvoorde won woensdag de publieksprijs voor beste sfeer ten koste van 38 andere festivals.

Lees verder

Boh Foi Toch jubileert op Zwarte Cross 2018

Boh Foi Toch jubileert op de aankomende editie van de Zwarte Cross. De dialectrockers maakten via Facebook bekend dat ze voor de tiende keer zullen optreden op het festival in Lichtenvoorde.

Lees verder

Alle video's van Zwarte Cross 2017 op een rij

Een week geleden werd er nog volop feest gevierd op het festivalterrein van de Zwarte Cross. Het uitverkochte festival verwelkomde voor het tweede jaar op rij 220.000 bezoekers in Lichtenvoorde. In onderstaande afspeellijst zijn alle video's van REGIO8 achter elkaar gezet. Geniet nogmaals met ons mee!

Lees verder

Gevonden spullen Zwarte Cross verzameld

Gemeente Oost Gelre heeft weer tientallen mobieltjes, passen en brillen binnengekregen die gevonden zijn op de Zwarte Cross. Dit jaar kunnen rijbewijzen en identiteitsbewijzen echter niet meer opgehaald worden op het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Lees verder

KNGF krijgt 600 kilo doppen van Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft tijdens de afgelopen editie ruim zeshonderd kilo aan plastic doppen verzameld voor KNGF Geleidehonden. Dat is minder dan vorig jaar, toen ruim 850 kilo werd opgehaald.

Lees verder

Kijkje achter de schermen op de Zwarte Cross

De Zwarte Cross 2017 zit er weer op. Met het team van Zwarte Cross Radio en REGIO8 hebbben wij zo’n twintig uur radio, ruim dertig video’s en drie aftermovies gemaakt. Bedankt voor al jullie toffe reacties! Met veel liefde hebben wij dit weekend keihard gewerkt en we geven jullie hierbij graag een kijkje achter de schermen!

Lees verder

Terugblik Zwarte Cross 2017 in drie minuten

De Zwarte Cross 2017 is weer ten einde, de tentjes zijn opgeruimd en de traditionele files liepen maandagochtend snel in lengte op. Het festival verwelkomde aflopen weekend 220.000 bezoekers in Lichtenvoorde en was daarmee voor het tweede jaar op rij volledig uitverkocht. Kijk mee naar de Zwarte Cross in drie minuten!

Lees verder

Zwarte Cross tevreden ondanks stuntcrash

De organisatie van de Zwarte Cross kijkt tevreden terug op de 21e editie van het festival. De Zwarte Cross verliep dit jaar zonder incidenten, op de crash van stuntman William van den Putte na.

Lees verder

Vier Zwarte Crossers verliezen hun rijbewijs

Tijdens de alcoholcontrole bij vertrekkende bezoekers van de Zwarte Cross hebben vier personen hun rijbewijs verloren. In totaal waren 23 bestuurders nog onder invloed van alcohol.

Lees verder

Verkeer loopt vast door uittrek Zwarte Cross

Vertrekkende bezoekers van de Zwarte Cross zorgen voor flinke opstoppingen op de wegen vanaf Lichtenvoorde. Het verkeer staat onder meer vast op de A18, A12 en de N18.

Lees verder

Controles op uitvalswegen Zwarte Cross

De politie voert maandagochtend alcoholcontroles uit bij vertrekkende bezoekers van de Zwarte Cross. Het festival in Lichtenvoorde liep zondag ten einde.

Lees verder

Aftermovie van de Zwarte Cross 2017 Zondag

De laatste en bovendien uitverkochte dag van de Zwarte Cross is voorbij. Duizenden festivalgangers keken naar de finales van de Dutch Masters, doken de kroegenstraat in en zagen onder meer Chef'Special op het hoofdpodium. Kijk mee naar de Zwarte Cross zondag!

Lees verder

Chef'Special is verrast door de Zwarte Cross

Chef'Special speelde zondagavond voor de tweede keer in hun bestaan op de Zwarte Cross. De formatie uit Haarlem was verrast door het festival na deelname aan de United Colour Race op de crossbaan.

Lees verder

Jeffrey Herlings wint MX1 op de Zwarte Cross

Jeffrey Herlings heeft de MX1 van de Dutch Masters op de Zwarte Cross ruimschoots gewonnen. De Brabander won overtuigend met een voorsprong van zestien seconden.

Lees verder

Colour Race verandert cross in regenboog

De United Colour Race heeft vrijdag, zaterdag en zondag de crossbaan van de Zwarte Cross veranderd in een regenboog. De klasse werd voor het eerst gehouden op het festival.

Lees verder

Boh Foi Toch weet Megatent op te warmen

Boh Foi Toch warmde de Zwarte Cross zondagmorgen traditioneel op. De dialectband wist wederom duizenden bezoekers uit hun tentje te krijgen om warm te draaien voor de laatste festivaldag.

Lees verder

Bateren en sjansen in de Zwarte Cross-cafés

De Kroegenstraat op de Zwarte Cross is populair onder de festivalbezoekers. In de Café de Beugel, De Baterbar en Gaycafé de Kast paste er niemand meer bij. Presentatrices Roos en Dinja namen een kijkje in de bomvolle bars.

Lees verder

Crossblagen knappen door kinderparadijs

Bezoekers van de Zwarte Cross hebben zoals ieder jaar goed gebruik gemaakt van de kinderopvang. In het Blagenparadijs crosten en knutselden de jonge Zwarte Crossers er op los, zonder dat ze last hadden van hun ouders.

Lees verder

Gerrit belooft opklaringen op Zwarte Cross

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere week voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Deze week voorspelt Vossers op vrijdag, zaterdag én zondag het weer vanaf de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De laatste festivaldag begint regenachtig, maar Vossers belooft lichte beterschap in de loop van de avond.

Lees verder

Gecrashte stuntman is buiten levensgevaar

De stuntman die zaterdagmiddag gewond is geraakt bij een motorcrossstunt op de Zwarte Cross is buiten levensgevaar. William van den Putte kwam ten val, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Lees verder

Bijlmer Steelband slaat door op Zwarte Cross

De Bijlmer Steelband was zaterdag een opvallende verschijning op de Zwarte Cross. De Amsterdamse drumformatie speelde zomerse klanken op de theaterweide. De bandleden keken tegelijkertijd hun ogen uit.

Lees verder

Racoon geniet dubbel op de Zwarte Cross

De mannen van Racoon hebben zaterdag dubbel genoten op de Zwarte Cross. De Zeeuwse band heeft voor hun optreden zelf al een rondje gemaakt over het festival.

Lees verder

Aftermovie van de Zwarte Cross 2017 Zaterdag

Geen regen, maar zonneschijn op de tweede officiële festivaldag van de Zwarte Cross. De zaterdag was stijf uitverkocht en in combinatie met het aangename weer zorgde dat voor een gemoedelijk sfeertje. De festivalgangers stampten op de nieuwe Dansvloer, luisterden naar een clinic van voormalig schaatser Erben Wennemars en zagen mannen jongetjes worden tijdens de Powertoysklasse. Kijk mee naar de Zwarte Cross Zaterdag!

Lees verder

Opgevoerd speelgoed verrast op crossbaan

De opvoerde driewielers, rijdende hobbelpaarden en omgebouwde ballenbakken verrasten zaterdagmiddag het publiek tijdens de Powertoyklasse op de Zwarte Cross. De deelnemers voelden zich weer even als een kind met hun speelgoedwagens.

Lees verder

Wens Wennemars komt uit op Zwarte Cross

Schaatser Erben Wennemars had een langgekoesterde wens om ooit op te treden op de Zwarte Cross. Dit weekend kwam zijn droom uit en vertelde hij verhalen over zijn topsportcarrière aan het publiek op de Theaterweide.

Lees verder

Jovink zwaait af met een knallende eindshow

Jovink & De Voederbietels hebben vrijdagavond op de Zwarte Cross op een grootse wijze afscheid genomen van het publiek. De rockers vinden het na ruim twintig jaar mooi geweest en zwaaiden af met een knallende show voor zo'n 40.000 uitzinnige festivalgangers.

Lees verder

Stuntman raakt gewond op de Zwarte Cross

Een motorcrosser is zaterdagmiddag gewond geraakt tijdens een freestyleshow op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De Vlaamse stuntman kwam verkeerd terecht tijdens een sprong.

Lees verder

The Dreamteam laat Engelse Schans stampen

De mannen van The Dreamteam lieten de nieuwe dansarea van de Zwarte Cross vrijdagavond flink los gaan. De liefhebbers stampten op de hardcorehits door de Engelse Schans.

Lees verder

Aangenaam festivalweer voor Zwart Cross

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere week voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Deze week voorspelt Vossers op vrijdag, zaterdag én zondag het weer vanaf de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Voor de zaterdag heeft de weerboer goed nieuws!

Lees verder

Zwaar en gek geschut dendert over de Schans

De meest creatieve voertuigen denderden vrijdag over de crossbaan van de Zwarte Cross 2017. Vooral het publiek moest het ontgelden tijdens de Specialklasse, die werden geteisterd door rook- en waterkanonnen.

Lees verder

Aftermovie van de Zwarte Cross 2017 Vrijdag

De eerste officiële festivaldag van de Zwarte Cross loopt richting het einde. De dag was aanvankelijk niet uitverkocht, maar de organisatie wist uiteindelijk alle kaarten te slijten. Duizenden festivalgangers lieten de regen hun dag niet verpesten en vierden massaal feest bij Guus Meeuwis, keken hun ogen uit bij de brommerklasse en schilderden zichzelf bij het Rijksmuseum. Kijk mee naar de Zwarte Cross Vrijdag!

Lees verder

Zwarte Cross 2017 verkoopt weer volledig uit

De Zwart Cross 2017 is vrijdagavond alsnog volledig uitverkocht. Er waren alleen nog kaarten voor de vrijdag verkrijgbaar aan de dagkassa, want de overige dagen waren in de voorverkoop al uitverkocht.

Lees verder

Guus Meeuwis doet hevige regenval vergeten

Hevige regenval heeft het optreden van Guus Meeuwis vrijdagmiddag niet in het water laten vallen op de Zwarte Cross. Tienduizenden festivalgangers verkozen de buitenlucht boven andere overdekte festiviteiten om mee te zingen met de Brabander.

Lees verder

Camping Zwarte Cross gaat regenbui te lijf

De campinggasten van de Zwarte Cross kregen vrijdagmiddag een flinke bui voor de kiezen. Vele partytenten konden de wind niet aan en tentjes liepen onder water.

Lees verder

Stunts in Globe of Death op de Zwarte Cross

Een bijzonder fenomeen op het festivalterrein van de Zwarte Cross is de Globe of Death. De ronde kooi, vlakbij de Megatent, dient als stuntarea voor een enkele motorcrossers en trekt veel bekijks.

Lees verder

Brommers trotseren als eerste Zwarte Cross

Tientallen waaghalzen op brommers hebben vrijdagochtend de crossbaan van de Zwarte Cross geopend. De snelheid was echter van ondergeschikt belang op De Schans in Lichtenvoorde.

Lees verder

Zwarte Cross Radio vanaf het Tweetakt-terras

Zwarte Cross Radio zendt vanaf vrijdagmiddag live uit vanaf het Tweetakt-terras op de Zwarte Cross. Het is voor het tweede jaar op rij dat er live radio wordt gemaakt tussen het publiek.

Lees verder

Wederom drukte richting de Zwarte Cross

Net als donderdag heeft het verkeer vrijdag te kampen met drukte door de Zwarte Cross. Op de wegen richting Lichtenvoorde ontstaan flinke files.

Lees verder

Schilderen in Rijksmuseum op de Zwart Cross

Naast de muziekoptredens en het motorcrossgeweld kunnen bezoekers ook een moment van rust nemen op de Zwarte Cross. In de tent van het Rijksmuseum krijgen de bezoekers een workshop selfie schilderen.

Lees verder

Rowwen Hèze hoopt dat Zwarte Cross zo blijft

Rowwen Hèze is na vele optredens inmiddels kind aan huis bij de Zwarte Cross. De dialectband uit Limburg geniet van de sfeer in Lichtenvoorde en hoopt dat het festival altijd zichzelf blijft.

Lees verder

Kans op buien en onweer boven Zwarte Cross

Weerman Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het weekend door. Deze week voorspelt Vossers op vrijdag, zaterdag én zondag het weer vanaf de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Lees verder

Bandleden Jovink houden deur op een kiertje

Jovink & De Voederbietels nemen vrijdagavond afscheid met een groots optreden op de Zwarte Cross. De bandleden bergen weliswaar de instrumenten op, maar houden de deur toch open kiertje voor een reünie in de toekomst.

Lees verder

Heavy Hoempa rockt hard bij het kampvuur

Na woensdagavond in het voorprogramma van Guns N’ Roses te hebben gestaan, hebben de blaasmuzikanten van Heavy Hoempa donderdagavond het kampvuur van de Zwarte Cross laten ontbranden.

Lees verder

Bökkers treedt in de voetsporen van Jovink

Bökkers had donderdagavond de eer om de Zwarte Cross muzikaal te openen in de Megatent. De formatie van Hendrik Jan Bökkers neemt daarmee de rol over van Jovink & De Voederbietels. Als het aan de band ligt, blijft het niet bij één keer.

Lees verder

Camping Zwarte Cross stroomt feestend vol

Duizenden feestgangers hebben zich donderdagmiddag gemeld op de camping van de Zwarte Cross. Het kampeerterrein ging om 10.00 uur al open om de enorme drukte te kunnen verwerken.

Lees verder

Wegen lopen vol door verkeer Zwarte Cross

De A12, A18 en de N18 richting het festivalterrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde beginnen vol te stromen met festivalgangers. Op de weg naar het festival ontstaan 'vrolijke' files.

Lees verder

Hinder voor verkeer door de Zwarte Cross

Verkeer rondom Aalten en Lichtenvoorde moet tijdens de Zwarte Cross rekening houden met hinder. De Hamelandweg N313 is tijdens het festival deels gereserveerd voor festivalverkeer.

Lees verder

Zwarte Cross ondersteunt jonge sporters

De Zwarte Cross gaat zeven Achterhoekse jonge sporttalenten steunen in hun weg naar top. De zogeheten Zwarte Cross Talententuin gaat de atleten helpen hun naamsbekendheid te vergroten.

Lees verder

Optimaal FM en REGIO8 op Zwarte Cross

Optimaal FM en REGIO8 zenden vanaf donderdag vier dagen lang uit vanaf de Zwarte Cross. Het Regionaal Mediacentrum doet via radio, televisie en de onlinekanalen verslag van het grootste festival van Nederland.

Lees verder

Repetitie Jovink live op Zwarte Cross Radio

OptimaalFM zendt de laatste repetitie van Jovink en de Voederbietels zondag live uit. Het programma Zwarte Cross Radio is aanwezig bij het optreden waarmee de band zich voorbereid op hun definitieve afscheid. Het tijdstip van het optreden is niet bekend gemaakt. Wel zijn een aantal fans uitgenodigd om de oefensessie in de 'eigen repetitieschuur' bij te wonen.

Lees verder

Indeling Zwarte Cross-terrein op de schop

De indeling van het Zwarte Cross-festivalterrein is voor de editie van 2017 behoorlijk op de schop gegaan. Maandagochtend werd het eerste paaltje voor de opbouw in de Lichtenvoordse grond geslagen.

Lees verder

Aftermovie Mañana Mañana 2017 in Vorden

Met meer dan 26.800 bezoekers op een nieuwe locatie in Vorden kijkt de organisatie van Mañana Mañana terug op een bijzondere editie. REGIO8 maakte een uitgebreid sfeerverslag van het meest relaxte festival van Nederland. Geniet met ons mee en tot Mañana!

Lees verder

Hoofdstunt Zwarte Cross opnieuw niet door

De hoofdstunt met een enorme katapult op de Zwarte Cross gaat ook dit jaar niet door. De veiligheid kan, volgens De Gelderlander, opnieuw niet gegarandeerd worden. 

Lees verder

Organisatie Mañana is erg trots op Vorden

De organisatie van Mañana Mañana kijkt met veel trots terug op de afgelopen editie. Het festival werd afgelopen weekend voor het eerst gehouden in Vorden, maar van opstartproblemen was geen sprake.

Lees verder

The Dawn Brothers maken indruk op Mañana

The Dawn Brothers heeft zondagavond indruk gemaakt op bezoekers van Mañana Mañana. De band beklom de Veranda en wist het publiek direct mee te krijgen in hun Amerikaanse rock.

Lees verder

Hottubs laten Mañana Mañana ontspannen

The Hillbilly Hottub Experience biedt bezoekers van Mañana Mañana dit jaar een nieuwe beleving. Festivalgangers mogen namelijk gratis in één van de zestien warme baden om bij te komen van alle belevenissen in Vorden.

Lees verder

MoonYard speelt thuiswedstrijd in Vorden

MoonYard speelde zondagmiddag een thuiswedstrijd op Mañana Mañana. De Achterhoekse band wist het publiek op te warmen voor de laatste festivaldag in Vorden.

Lees verder

Zesde Metaal met Vlaams dialect in Vorden

Het Zesde Metaal is één van de vier Belgische acts op Mañana Mañana. De band verzorgde in Vorden een optreden volledig in het Vlaams dialect, maar heeft ook Liemerse roots in zich.

Lees verder

Balkanari krijgt de voetjes flink van de vloer

Balkanari heeft zaterdagavond de voetjes flink van de vloer gekregen op een inmiddels uitverkocht Mañana Mañana. De deels Achterhoekse formatie wist het vele publiek aanzienlijk te vermaken met balkanbeats.

Lees verder

Mañana Mañana ontwaakt in stijl met yoga

Tientallen campingbezoekers van Mañana Mañana starten de festivaldagen met een yogales. In de tuin van Kasteel Vorden worden de festivalgangers flink opgerekt door docente Petra Boomsma.

Lees verder

Rustige Roel Spanjers lyrisch over Vorden

Roel Spanjers doet het dit jaar rustiger aan op Mañana Mañana. De voormalig toetsenist van Normaal stond vorig jaar vier keer op het podium, maar wil op de editie in Vorden meer kunnen genieten van het in zijn ogen leukste festival van Nederland.

Lees verder

Shaking Godspeed rockt op Mañana Mañana

Shaking Godspeed zorgde voor de afwisseling op de vrijdagavond van Mañana Mañana. De Achterhoekse rockband wist het publiek in Vorden aardig op te zwepen.

Lees verder

Van der Doelen poëtisch op Mañana Mañana

Björn van der Doelen heeft Mañana Mañana vrijdagavond voorzien van poëtische klanken. De oud-voetballer is inmiddels kind aan huis met zijn gitaar op het chillfestival, nadat hij er nu al meerdere jaren heeft gespeeld.

Lees verder

Gascoigne's Quartet maakt debuut in Vorden

Alan Gascoigne heeft vrijdagmiddag zijn debuut gemaakt met zijn nieuwe band. De formatie, genaamd Gascoigne's Quartet, speelde voor het eerst op Mañana Mañana in Vorden.

Lees verder

Nieuw werk Raw Flowers op Mañana Mañana

Raw Flowers stond donderdagavond als één van de eerste acts op Mañana Mañana. Hoewel het festival op een nieuwe locatie in Vorden wordt houden, speelde de Achterhoekse band op exact hetzelfde podium als vorig jaar.

Lees verder

Campinggasten Mañana Mañana strijken neer

De eerste bezoekers van Mañana Mañana strijken donderdagavond neer op de camping van het nieuwe festivalterrein in Vorden. De campinggasten kijken vanaf hun slaapplek recht op Kasteel Vorden.

Lees verder

Optreden Guus Meeuwis op Zwarte Cross 2017

De Zwarte Cross heeft de laatste namen voor de editie van dit jaar bekend gemaakt. Grote blikvanger is Guus Meeuwis, die vrijdagmiddag een optreden geeft op het hoofdpodium.

Lees verder

Optimaal FM en REGIO8 vanaf Mañana Mañana

Optimaal FM en REGIO8 doen vanaf donderdagavond verslag van Mañana Mañana in Vorden. Zowel op radio, televisie als online is het chillfestival te volgen.

Lees verder

Regels voor tijdelijke campings Zwarte Cross

Oost Gelre wil afspraken maken met de mensen die tijdens de Zwarte Cross een gelegenheidscamping openen in de omgeving van ‘De Schans’. Tijdens een speciale bijeenkomst in Vragender worden de regels nog eens doorgenomen.

Lees verder

Opbouw Mañana Mañana op nieuwe locatie

De Feestfabriek is dinsdagochtend gestart met de opbouw van Mañana Mañana op het terrein van Kasteel Vorden. Aangezien het festival voor het eerst gehouden op deze locatie wordt gehouden, is het voor de bouwers even puzzelen hoe alles moet komen te staan.

Lees verder

Diehards uitgenodigd bij repetitie van Jovink

Honderd fans van Jovink en de Voederbietels mogen bij de allerlaatste repetitie zijn. De Achterhoekse rockband wil het bijzondere moment delen met een select gezelschap.

Lees verder

Mark Rutte uitgenodigd voor Zwarte Cross

Demissionair minister-president Mark Rutte is door festivaldirectrice Tante Rikie en de VVD Achterhoek uitgenodigd om naar de Zwarte Cross te komen. Volgens de achterban van de liberalen is het goed om eens een dagje te ontspannen.

Lees verder

Jovink en de Voederbietels stoppen nu echt

Jovink en de Voederbietels stoppen 25 jaar na het oprichten van de band definitief. Tien jaar na de laatste tour zetten de bandleden er een punt achter.

Lees verder

Engelse Schans nieuw podium Zwarte Cross

De Engelse Schans wordt tijdens de aankomende editie van de Zwarte Cross bij het festivalterrein betrokken. Het overblijfsel van de insluitingslinie om Groenlo wordt omgetoverd tot dancepodium.

Lees verder

Extra festivaldag voor kampeerders Mañana

Mañana Mañana voegt een extra volledige festivaldag voor kampeerders toe aan de editie van dit jaar. Campinggasten kunnen op donderdag 15 juni al om 14.00 uur genieten van de eerste band.

Lees verder

Zwarte Cross voegt vijver toe aan festival

Bezoekers van de Zwarte Cross kunnen tijdens de komende editie hun zwembroek meenemen. De organisatie maakte woensdag bekend het terrein van Wijndomein Besselinkschans en bijbehorende zwemvijver over te nemen. Ook sloot De Feestfabriek een overeenkomst met Oost Gelre om de komende tien jaar met de gemeente te blijven samenwerken.

Lees verder

Ook Mental Theo en DJ Jean naar Zwarte Cross

Mental Theo en DJ Jean komen in juli naar de Zwarte Cross. Ook Automatic Sam, Thijs Boontjes en De Boetners beklimmen komende zomer het podium in Lichtenvoorde.

Lees verder

Partysquad en Wetnecks naar Zwarte Cross

The Partysquad en The Wetnecks zijn bevestigd als nieuwe namen voor de Zwarte Cross. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Lees verder

Achterhoek wil eigen jongeren trots maken

De Achterhoek wil jongeren trots maken op de identiteit van de regio. Dat is één van de doelstellingen van het Cultuur- en Erfgoedpact dat negen gemeenten, vijf culturele instellingen en de provincie Gelderland hebben gesloten.

Lees verder

Maatregelen Zwarte Cross om kleurpoeders

De Zwarte Cross treft maatregelen om te voorkomen dat er gezondheidsproblemen ontstaan rondom de United Colour Race, een onderdeel waarbij deelnemers met kleurpoeders mogen gooien. Recentelijk waarschuwde het RIVM voor de gevaren van onveilige poeders.

Lees verder

Cross ontmoet kunst tijdens Zwarte Cross

Bezoekers van de Zwarte Cross kunnen in juli tekenen en schilderen op het festival. Organisator De Feestfabriek is een samenwerking aangegaan met het Rijksmuseum onder de noemer ‘Dutch Masters.’

Lees verder

Zwolse hiphoppers naar de Zwarte Cross

De Zwolse hiphop-artiesten Rico en Sticks komen naar de Zwarte Cross. Het festival maakte donderdag enkele nieuwe artiesten bekend.

Lees verder

Golden Earring toegevoegd aan Zwarte Cross

Golden Earring is toegevoegd aan de line-up van de Zwarte Cross 2017. Dat heeft organisator De Feestfabriek donderdagmiddag bekend gemaakt.

Lees verder

Achterhoekse video voor Trump gaat viral

Een Achterhoekse video voor de Amerikaanse president Donald Trump is viral gegaan op Facebook. Het is een satirisch vervolg op de video die tv-presentator Arjen Lubach maakte over Nederland.

Lees verder

Zwarte Cross bestrijdt illegale kaartverkoop

Om de zwarte handel in kaarten van de Zwarte Cross te beperken, is organisator De Feestfabriek in zee gegaan met TicketSwap. Op de website is het mogelijk om veilig al verkochte tickets te kopen.

Lees verder

Rowwen Hèze en Kenny B naar Zwarte Cross

Rowwen Hèze en Kenny B zijn twee van de acts die in juli op de Zwarte Cross staan. Traditioneel maakte de organisatie op 1 januari de eerste namen van het festival bekend.

Lees verder

Nieuwenhuis pakt Wereldbeker veldrijden

Joris Nieuwenhuis heeft de Wereldbeker bij de beloften in het veldrijden gewonnen. De Zelhemmer won de cross van Heuden-Zolder en is met nog één race te gaan niet meer in te halen in het algemeen klassement.

Lees verder

Feestfabriek vereerd met Guus Hiddink Award

De Feestfabriek voelt zich vereerd met de Guus Hiddink Award die ze donderdagavond in ontvangst mocht nemen. De organisator van de Zwarte Cross en Mañana Mañana won de publieksprijs ten koste van Kaak BV uit Terborg en Kramp BV uit Varsseveld.

Lees verder

Organisatie overdonderd door voorverkoop

De organisatie van de Zwarte Cross is overdonderd door het grote succes van de kaartverkoop voor de editie van 2017. In vier dagen tijd zijn zowel de zaterdag-, de zondag-, als alle campingkaarten al uitverkocht.

Lees verder

Zwarte Cross verkoopt ook camping uit

De voorverkoop van de Zwarte Cross is in voorgaand jaren nog nooit zo snel gegaan. Op woensdagmorgen zijn er alleen nog maar kaarten voor de festivalvrijdag beschikbaar.

Lees verder

Zaterdag van de Zwarte Cross is uitverkocht

De zaterdag van de Zwarte Cross 2017 is uitverkocht. Dat heeft organisator De Feestfabriek dinsdag bekend gemaakt.

Lees verder

Voorverkoop festival Zwarte Cross van start

De voorverkoop voor de Zwarte Cross in 2017 is zaterdag van start gegaan. Het festival in Lichtenvoorde vindt dit jaar plaats van 13 tot 16 juli.

Lees verder

Slogan voor de Zwarte Cross 2017 bekend

Je ontdoen van schroom, nog meer lef tonen en je laten onderdompelen in de wereld van de Zwarte Cross. Dat is wat de organisatie van haar bezoekers vraagt in 2017. Om dat te bewerkstelligen maakte De Feestfabriek woensdag de slogan van de aankomende editie bekend: Vaak bu-j te bang!

Lees verder

Zwarte Cross maakt nieuwe klassen bekend

De Zwarte Cross maakte woensdag twee nieuwe klassen bekend voor de aankomende editie van het festival. Crossliefhebbers kunnen zich in 2017 vergapen aan de Powertoysklasse en de Holi Colour Race.

Lees verder

Zwarte Cross wil verbeteren ondanks Award

De organisatie van de Zwarte Cross is verheugd met de ‘Beste Sfeer’-prijs die het festival in ontvangst heeft mogen nemen. Hoewel de organisatie niet naakt op de tafel staat te dansen en verbeterpunten blijft zien, zijn ze wel trots.

Lees verder

Tante Rikie deelt traktatie uit in Hummelo

Heel Hummelo heeft kunnen genieten van de saucijzenbroodjes van Tante Rikie. De festivaldirectrice moest trakteren, omdat ze had beloofd dat te doen wanneer de Zwarte Cross was uitverkocht.

Lees verder

Duizenden Zwarte Cross-doppen voor KNGF

De Zwarte Cross heeft tijdens de twintigste editie voor het KNGF ruim 30.000 doppen verzameld. De doppen worden verzameld voor opleidingen van blindengeleidehonden.

Lees verder

Verloren spullen Zwarte Cross bij gemeente

Oost Gelre ontvangt daags na de Zwarte Cross van de Feestfabriek alle gevonden voorwerpen. Ook dit jaar is de gemeente weer hard op zoek naar de rechtmatige eigenaren van tientallen spullen.

Lees verder

De Zwarte Cross 2016 in drie minuten

De Zwarte Cross 2016 samengevat in drie minuten. Ideaal voor tijdens de lunch of in de trein. Bekijk de korte aftermovie van REGIO8 hier!

Lees verder

Volledige terugblik op Zwarte Cross 2016

De Zwarte Cross 2016 is ten einde. Ruim 220.000 bezoekers bezochten de twintigste editie van het festival afgelopen weekend. REGIO8 maakte iedere festivaldag een aftermovie. Bekijk de drie uitzendingen hier!

Lees verder

Organisatie: 'De mooiste Zwarte Cross ooit'

De organisatie van de Zwarte Cross is tevreden over de afgelopen editie. Meer dan 200.000 personen bezochten dit weekend het festival in Lichtenvoorde.

Lees verder

Ultiem gevoel op laatste dag Zwarte Cross

De laatste dag van de Zwarte Cross 2016 kenmerkte zich door het ultieme festivalgevoel. Een uitverkocht huis, de zon aan de hemel en gekoeld bier waren de juiste ingrediënten voor een prachtig einde van de twintigste editie.

Lees verder

Boh Foi Toch als vanouds op Zwarte Cross

Boh Foi Toch opende de zondag van de Zwarte Cross 2016 traditioneel in de Megatent. De Achterhoekse formatie speelde zonder nieuwe muziek als vanouds op het festival.

Lees verder

Bökkers op Zwarte Cross in hete Megatent

Een van de meest populaire bands op de Zwarte Cross is Bökkers. De mannen speelden dit jaar de snoeihete Megatent volledig plat.

Lees verder

Zwarte Cross 2016 beleeft zonnige zaterdag

De weergoden waren zaterdag goedgezind, want de al weken uitverkochte zaterdag van de Zwarte Cross 2016 heeft het droog gehouden. De zon liet zich zelfs grote delen van de dag boven Lichtenvoorde zien. De hoofdstunt, waarbij stuntman Chuck Borden over de Megatent zou worden geschoten, werd wegens technische problemen afgelast.

Lees verder

Pussy Riot in roze tank over de Zwarte Cross

Twee leden van protestband Pussy Riot zijn zaterdag in een roze tank over het crossterrein van de Zwarte Cross gereden. Even daarvoor namen de Russinnen in de Theatertipi de tijd voor vragen van bezoekers.

Lees verder

Amerikaanse predikant zegent Zwarte Cross

De Gospel Church staat dit jaar voor het eerst op de Zwarte Cross en valt in de smaak bij de festivalbezoekers. Onder leiding van een Amerikaanse predikant gingen de Zwarte Crossers voor deze keer ná het zingen de kerk uit.

Lees verder

John Coffey neemt afscheid van Zwarte Cross

John Coffey heeft vrijdagavond afscheid genomen van de Zwarte Cross. De punkband speelde de afgelopen jaren drie keer op het festival en daar zal het ook bij blijven. De band stopt in september. De festivalbezoekers in Lichtenvoorde werden daarom getrakteerd op een groots optreden in de Megatent.

Lees verder

Hoofdstunt van de Zwarte Cross afgeblazen

De hoofdstunt van de Zwarte Cross is afgeblazen. Nadat meerdere testsprongen geen doorgang konden vinden heeft de organisatie besloten de stunt af te blazen.

Lees verder

Zwarte Cross op valreep uitverkocht

De Zwarte Cross is op de valreep helemaal uitverkocht. De organisatie meldde vrijdagavond dat de laatste toegangskaarten zijn vergeven. Daarmee zijn zowel de vrijdag, zaterdag, zondag én de camping uitverkocht en wordt er een nieuw record boven de 200.000 bezoekers gevestigd.

Lees verder

Zwarte Cross 2016 beleeft de eerste dag

De eerste dag van de Zwarte Cross 2016 begon nat maar eindigde zonnig en sfeervol. De campingbezoekers werden donderdagavond al opgewarmd met Jovink en Miss Montreal en werden vrijdagochtend wakker in de regen.

Lees verder

Zwarte Cross doorstaat hevige regenval

De Zwarte Cross is vrijdagochtend enige tijd geteisterd door zware regenval. Nog voor de toegangspoorten open gingen kwam het water met bakken uit de hemel. De regen mocht de pret op de camping echter niet drukken.

Lees verder

Extra lange treinen tijdens de Zwarte Cross

Vervoersmaatschappij Arriva zet tijdens de Zwarte Cross op het traject Zutphen-Winterswijk langere treinen in. Deze treinen zullen bovendien 'feestelijk' worden aangekleed.

Lees verder

Jovink trapt Zwarte Cross 2016 hard af

Jovink heeft donderdagavond op traditioneel harde wijze de Zwarte Cross afgetrapt. Na het openingswoord van festivaldirectrice Tante Rikie vloog het spreekwoordelijke dak van de Megatent er af.

Lees verder

Eerste campingbezoekers op Zwarte Cross

De Zwarte Cross is officieel begonnen! Tenminste, voor de echte diehards. De campingbezoekers mochten donderdagmorgen namelijk het terrein al op. En dat is natuurlijk een moment waar veel crossers op hebben gewacht!

Lees verder

Zenuwachtig over stunt op de Zwarte Cross

Chuck Borden laat zich dit weekend tijdens de Zwarte Cross katapulteren over de Megatent. De Amerikaan voelt de spanning in zijn lichaam inmiddels al aardig opbouwen.

Lees verder

Pussy Riot zonder muziek naar Zwarte Cross

Pussy Riot zal geen muziekoptreden geven op de Zwarte Cross, maar met een andere voorstelling naar Lichtenvoorde komen. Nadya Tolokonnikova en Sacha Adler zijn de leden die naar Nederland afreizen.

Lees verder

REGIO8 en Optimaal FM vanaf de Zwarte Cross

REGIO8 en Optimaal FM pakken uit tijdens de twintigste editie van de Zwarte Cross. Het hele weekend volgen er updates via radio, televisie en internet van het grootste festival van Nederland.

Lees verder

Fietsers krijgen meer ruimte op Zwarte Cross

De Zwarte Cross zet dit jaar in op de fietsvriendelijkheid van het evenement. De fietsenstalling wordt groter gemaakt en er is de mogelijkheid om een speciaal BOB-contract te tekenen.

Lees verder

Nieuwe muziek Hilltop Howlers op Zwarte Cross

De Hilltop Howlers hebben voor de Zwarte Cross een aantal nieuwe nummers in petto. De band speelt de vrijdagavond de Zwarte Cross op The Bayou.

Lees verder

Wagens voor apartigheidsklasse bijna klaar

Met nog enkele dagen te gaan tot de Zwarte Cross zijn de wagens voor de apartigheidsklasse bijna klaar. Enkele vriendengroepen uit Beek leggen deze week de laatste hand aan hun opmerkelijke wagen de Zwarte Cloud.

Lees verder

Opbouw voor Zwarte Cross 2016 begonnen

Met het zonnetje boven de nog lege Lichtenvoordse velden is maandagochtend het eerste paaltje voor de Zwarte Cross in de grond geslagen. Daarmee is de opbouw een kleine drie weken voor het festival officieel begonnen.

Lees verder

Camping Zwarte Cross tijdelijk uitverkocht

Na de zaterdag en de zondag is nu ook de camping van de Zwarte Cross uitverkocht. Maar om zwarthandelaren tegen te gaan zullen er vlak voor het festival nog een aantal kaarten in de verkoop gaan.

Lees verder

Bennie Jolink tevreden over eerste optreden

Bennie Jolink is tevreden over zijn eerste optreden van het jaar. Dat zei de voormalig frontman van Normaal vrijdagmiddag na zijn optreden met de Pensionado's op Mañana Mañana.

Lees verder

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)