Woonwijk opgefleurd tijdens Boomfeestdag

Gepubliceerd: 22-03-2017 14:03. Bijgewerkt: 22-03-2017 14:09

Een grote groep leerlingen van Montessorischool de Pas heeft woensdagochtend tijdens de 60e nationale Boomfeestdag 17 bomen geplant in de wijk De Vijverberg in Doetinchem. Ze kregen tijdens het ingraven van de bomen hulp van wethouder Ingrid Lambregts.


De wijk Vijverberg is een wijk die volop in ontwikkeling is”, aldus wethouder Ingrid Lambregts. “Een mooi volgroeide woonwijk gaat het worden. Bij een volgroeide wijk horen bomen, en dat doen de kinderen vandaag.” De kinderen werden verdeeld over de bomen en waren druk aan het graven. “Ontzettend veel enthousiasme, eigenlijk echt dolle pret.”

De grote bomen waren alvast op hun plek gezet door enkele groenmedewerkers. De leerlingen van groep 3 en 4 hoefden slechts het zand weer terug te scheppen, zodat de bomen kunnen groeien. Met rubberlaarzen en een eigen schep renden ze door de wijk. “Je moet er water indoen en daarna moet je het plat maken. Daarna komt er een boom”, zegt Zoya. “Je kan er eten mee maken, dus daarom is het ook wel leuk om een boom te planten.”

Boom per leerling
Gemeente Doetinchem heeft een intentieverklaring ondertekend waarin zij beloofd ernaar te streven dat iedere leerling tijdens zijn tijd op de basisschool een boom plant. “Dat sluit natuurlijk mooi aan bij de groenambitie van mij en Doetinchem”, besluit Lambregts.

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)