Wielrenner uit Zelhem gaat in Duitse dienst

Gepubliceerd: 11-11-2016 16:11. Bijgewerkt: 11-11-2016 16:35

Joris Nieuwenhuis uit Zelhem rijdt vanaf het nieuwe seizoen in Duitse dienst. De wielrenner én veldrijder rijdt momenteel voor Rabobank het seizoen af, maar maakt binnenkort zijn entree in de beloftenploeg van Giant-Alpecin.


"Ze willen mij opleiden als wegwielrenner en als veldrijder", aldus de inmiddels 20-jarige Nieuwenhuis. "En dat wil ik zelf eigenlijk ook." De Zelhemmer zit in zijn derde jaar als belofte en profileerde zich de afgelopen jaren als veldrijder. Op het Nederlands Kampioenschap voor beloften veroverde hij een tweede en een vierde plek en daarnaast won hij een wereldbekerwedstrijd. "Ik zie mezelf ook vooral als veldrijder, maar wegwielrennen gaat steeds beter. Het wordt ook steeds leuker."

Het combineren van het veldrijden met het wielrennen gaat Nieuwenhuis goed af: "Persoonlijk zie ik dat als een sterkte. Je ziet veel renners die vanaf het veldrijden de weg opgaan." Wielrenner Lars Boom startte bijvoorbeeld in het veldrijden, maar heeft inmiddels ook een etappe in de Tour de France gewonnen. Voor het zover is, moet er echter nog veel gebeuren. Vanaf komend seizoen rijdt Nieuwenhuis voor Giant-Alpecin, het team van Tom Dumoulin. "Ik zit niet bij hem in het team, maar wel in het beloftenteam daaronder", vertelt de Zelhemmer. "Maar misschien dat we elkaar nog wel tegen gaan komen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)