Werkstraf voor uithongeren van varkens

Gepubliceerd: 17-02-2017 14:02. Bijgewerkt: 17-02-2017 14:39

Een 36-jarige man uit Ruurlo is door de economische politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 180 uur. In zijn stal zijn vorig jaar vierhonderd dode varkens en vijf dode schapen aangetroffen.

De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie. "In vergelijkbare zaken wordt in de regel een onvoorwaardelijke celstraf opgelegd", zo laat de rechtbank weten. "Wat in het voordeel van de man spreekt, is dat hij niet eerder met justitie in aanraking is geweest, dat hij de opwaartse lijn te pakken heeft en gelijk hulp heeft gezocht. Daarnaast heeft de man zijn bedrijf beëindigd en hiermee is het risico op herhaling op de korte termijn verdwenen."

De straf voor de man uit Ruurlo bestaat naast de werkstraf uit een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden met een proeftijd van drie jaar. Tijdens deze proeftijd mag de man geen dieren houden. In april 2016 werd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bekend gemaakt dat in het bedrijf van de Ruurlose man vierhonderd dode beesten zijn gevonden. De dieren waren om het leven gekomen door honger en dorst.

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)