Wandel4Daagse waarschuwt voor de hitte

Gepubliceerd: 24-05-2017 15:05. Bijgewerkt: 24-05-2017 15:14

De organisatie van de Achterhoekse Wandel4Daagse waarschuwt de deelnemers voor het warme weer van komende dagen. De lopers moeten zich goed voorbereiden, onder meer door voldoende water mee te nemen.


‘’Het is de dertiende keer dat we dit doen, we laten ons dus niet verrassen en ik denk dat onze voorzieningen dermate flexibel zijn dat we heel snel water bij kunnen zetten’’, vertelt voorzitter Jo Weijers. ‘’We hebben ook op de website tips aangegeven voor warm weer, zodat je als wandelaar goed voorbereid op stap gaat.’’

De meeste wandelaars zijn woensdagochtend bij de start ook goed voorbereid. ‘’Lekker een korte broek en rustig aan doen’’, vertelt een deelneemster. ‘’Af en toe moet je goed drinken en de definitie van goed drinken is niet dat je meteen een flesje met koud water moet wegwerken, maar af en toe twee of drie slokken’’, vult een ervaren wandelaar aan.

Dertig graden
Vrijdag en zaterdag kan de temperatuur oplopen tot wel dertig graden. ‘’We zullen dan nog alerter zijn en mensen bij de start op het hart drukken of ze overal aan hebben gedacht.’’ De organisatie verwacht met het mooie weer een groot deelnemersaantal. Woensdagochtend hadden zo’n 1100 vaste lopers zich ingeschreven voor de start, aangevuld met tientallen daglopers. Weijers hoopt dat uiteindelijk 3500 lopers door de Achterhoek wandelen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)