Vrouwen in kooi tegen kinderprostitutie

Gepubliceerd: 19-05-2017 14:05. Bijgewerkt: 19-05-2017 14:54

Twee vrouwen hebben zich vrijdagochtend voor twaalf uur lang opgesloten in een kooi in het portiek van de Mediamarkt in Doetinchem. Met hun actie proberen ze geld op te halen om kinderprostitutie tegen te gaan.


"Het kan natuurlijk iedereen overkomen", aldus initiatiefneemster Nathalie Ebbers uit Terborg. "Je weet niet waar je geboren wordt. Wij hadden daar ook geboren kunnen worden en dan zaten wij misschien in de prostitutie." Haar partner in de kooi, Tamara Mulder uit 's-Heerenberg, vult aan: "Wij zijn allebei vrouwen en vrouwen in de kinderprostitutie is zo verschrikkelijk. We proberen met deze actie er echt iets aan te doen en ze te steunen op afstand." De dames namen contact op met stichting Free A Girl en die gaven het akkoord om deze actie te starten.

Tijdens hun gevangenschap mogen ze drie keer hun kooi verlaten om naar het toilet te gaan. De rest van de tijd moeten ze met elkaar doorbrengen. Ze vinden steun aan elkaar. "Samen houden we het vol", aldus Ebbers. "Nu hebben we zoiets van, twaalf uur is wel lang, maar we zijn hele goede vrienden dus we kletsen ons er wel doorheen", vult Mulder haar aan. De dames hopen met hun actie vijfhonderd euro op te halen. Mulder: "Ik denk dat dat makkelijk te halen is. Ik hoop dat we nog meer op kunnen halen."

Goede Moed
Omstreeks 14.00 uur waren Ebbers en Mulder nog goedlachs aan het actievoeren. "Het zitten wordt wel steeds zwaarder", voegt Ebbers daar als kanttekening aan toe. De positieve reacties van passanten geven de dames goede moed voor de rest van de dag. "De kooi valt redelijk op. Je ziet wel dat mensen wat geven." De actievoersters verwachten dat het drukker wordt in de avonduren. "We zitten nu rond de tweehonderd euro", vertelt Ebbers over het reeds opgehaalde bedrag. Gedecideerd voegt ze daar aan toe: "Die vijfhonderd euro verwachten we nog te halen."

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)