Vooronderzoek naar uitspraken Martin Mos

Gepubliceerd: 15-09-2016 11:09. Bijgewerkt: 15-09-2016 11:57

De KNVB is een vooronderzoek gestart naar De Graafschap-voorzitter Martin Mos. Hij liet zich op Twitter uit nadat De Graafschap te horen had gekregen dat de club vanwege de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles een wedstrijd zonder publiek moet spelen en een boete van 17.500 euro kreeg.

"Shit KNVB!" en "Ik vind het allemaal prima, nu? Geen respect meer KNVB maffia!", schreef Mos onder andere. Deze uitspraken zijn nu voor de voetbalbond reden om een vooronderzoek te starten. Woordvoerder van de KNVB Koen Adriaanse: "De aanklager betaald voetbal houdt alles in de gaten. Er is een gedragscode voor iedereen in het betaald voetbal, dus ook voor Martin Mos. Hij is nu over de schreef gegaan." Martin Mos wordt nu om een verklaring gevraagd voor zijn uitspraken. Daarna beslist de aanklager of er een schikkingsvoorstel komt of dat de zaak geseponeerd wordt.

In AchterhoekSportTV reageerde commercieel directeur Martine Zuil woensdagavond nog op de uitlatingen. "Natuurlijk spreken we hem er op aan als hij zulke dingen op Twitter zet. Maar hij zegt 'ik mag toch zeggen wat ik er van vind?' en zo simpel zit hij dan ook in elkaar. Hij vindt dan dat hij op dat moment zijn mening kan geven en zo gaat dat tegenwoordig." Zuil kent Mos langer dan vandaag. "Ik wil ook niet uitsluiten dat het nog een keer gebeurd, dan moeten we allemaal maar denken: dat is onze Martin Mos." Zuil gaf ook nog aan dat de club er niet te zwaar aan tilt en niet van plan is Mos disciplinair te straffen. "Je weet hoe het gaat met social media, het is net zo snel weg als het gekomen is."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)