Voorlopig geen windmolens bij De Pol Etten

Gepubliceerd: 17-02-2017 14:02. Bijgewerkt: 20-02-2017 12:54

Er komen voorlopig geen windmolens bij De Pol in Etten en op de locatie in Olburgen. Dat blijkt uit een voorstel dat is gedaan aan Waterschap Rijn en IJssel. Tegenstanders van de windmolenplannen in Etten zijn blij met het voorstel.


“Een helahola-stemming”, zo beschrijft Coen Heveling het huidige gevoel van de actiegroep uit Etten. “Het voelt niet alsof de wedstrijd is gewonnen, maar de eerste helft schiet redelijk op.” Volgens het college van Waterschap Rijn en IJssel is er na onderzoek gebleken dat de locaties in Zutphen (De Mars) en Duiven (Nieuwgraaf) geschikter waren dan de plekken in Etten en Olburgen. Vanuit het Waterschap gaat er nu een principeverzoek naar de gemeenten Zutphen en Duiven.

Dit wil niet zeggen dat er definitief geen windmolens in Etten en Olburgen zullen verschijnen. “Uiterlijk 2020 nemen wij daarover een besluit”, zegt Antoinet van Helvoirt van het waterschap. Met omwonenden van de locaties in Etten en Olburgen gaat er gesproken over alternatieve vormen van energieopwekking. Heveling en zijn actiegroep staan positief tegenover het plan van het Waterschap. “We hebben altijd uitgedragen dat we voor groene energie zijn, maar geen windmolens. Op die weg willen wij het Waterschap, daar waar wij kunnen, ondersteunen”, zegt Heveling.

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)