Voetbalvrienden organiseren Voetbaldagen

Gepubliceerd: 14-04-2017 14:04. Bijgewerkt: 14-04-2017 14:19

Drie voetbalvrienden uit Oude IJsselstreek organiseren in de meivakantie trainingsdagen voor jonge talenten. Voetballers Ted van de Pavert (PEC Zwolle), Chiel Terhorst (SDOUC) en Jorik te Kaat (vv Gendringen) trekken langs drie amateurcomplexen.


"We zijn al heel lang goede vrienden en hebben hier altijd training gegeven", vertelt profvoetballer Ted van de Pavert over het ontstaan van de Oude IJsselstreek Voetbaldagen. "Uiteindelijk kwamen we tot het initiatief om de Voetbaldagen te organiseren." Op maandag 24 (Varsselder), woensdag 26 (Gendringen) en vrijdag 28 april (Ulft) worden de voetbalvelden in de gemeente omgetoverd tot een trainingsplek. "We zijn zelf al een aantal jaren trainer en het is een leuke uitdaging om te kijken of we dit op poten kunnen zetten", aldus Jorik te Kaat.

Onder leiding van een aantal gediplomeerde trainers hoopt het drietal een vijftigtal pupillen uit Oude IJsselstreek voetballes te geven. Daarnaast staan er activiteiten als bubbelbal en dartvoetbal op het programma. "Ze moeten wat leren, dus we zorgen voor goede begeleiding", vertelt voormalig GWVV-pupil Van de Pavert. "Maar het belangrijkste is dat de kinderen drie dagen plezier hebben met elkaar."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)