VIOD tweede Doetinchemse kampioen na winst

Gepubliceerd: 07-05-2017 17:05. Bijgewerkt: 07-05-2017 17:29

VIOD Doetinchem is zondag kampioen geworden in de Vierde Klasse. De Doetinchemmers wonnen in een moeizame wedstrijd met 1-2 bij Angerlo Vooruit.

Met deze titel is VIOD de tweede Doetinchemse club die zich tot kampioen kroont. Drie weken geleden werd DZC’68 kampioen in de Tweede Klasse van het zaterdagvoetbal. VIOD begon direct goed aan de wedstrijd en kwam snel op 0-1 maar dat doelpunt werd afgekeurd. Lex Overbeek krulde even later alsnog de 0-1 binnen en Dominique Bolmeijer verdubbelde die voorsprong. Vlak voor rust deed Angerlo Vooruit nog was terug via Joost Knüppe: 1-2. In de matige tweede helft kabbelde de wedstrijd zich voort maar kwam het kampioenschap van VIOD niet meer in gevaar.

‘’Kampioenswedstrijden zijn nooit mooi, maar dit is heerlijk’’, zei trainer Jan Lorse na afloop. ‘’We wilden het niet laten aankomen op de wedstrijd tegen Doetinchem.’’ VV Doetinchem is de andere Doetinchemse vereniging die nog kan promoveren naar de Derde Klasse, maar dan wel via de nacompetitie. Volgende week staat de kraker VIOD Doetinchem – Doetinchem op het programma.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)