Verslagenheid na slooptocht 's-Heerenberg

Gepubliceerd: 23-12-2017 16:12. Bijgewerkt: 23-12-2017 16:57

De verslagenheid op de Protestantse Begraafplaats in ’s-Heerenberg is groot na een slooptocht over het kerkhof. Verschillende graven werden in de nacht van donderdag op vrijdag slachtoffer.


"Je snapt niet wat de mensen bezield om zoiets te doen", zo laat beheerder Marie van der Linde weten aan REGIO8. Veertien graven op de begraafplaats aan het Hof van Bergh werden donderdagnacht slachtoffer van de vernielzucht van de tot nog toe onbekende daders. Twee grafstenen waren volledig doormidden getrapt. Daarnaast zijn van meer dan twintig graven de planten weggehaald. "Ik denk dat de schade in de duizenden euro’s loopt", aldus koster Freud Hevel van de Protestantse Gemeente 's-Heerenberg-Zeddam tegenover REGIO8.

Ook bij de nabestaanden zorgde het nieuws voor een hoop onbegrip. "Vanmiddag (zaterdag red.) kwam een mevrouw waarbij de plantenbak van het graf van haar man was verdwenen", aldus Van der Linden. "Dat begrijpt iemand van 95 dan ook niet. Dat was wel heel triest voor haar." De politie heeft de zaak inmiddels opgepakt, ondertussen wacht de beheerder af. "Het is afwachten, de familie op de hoogte houden en kijken hoe we het af kunnen wikkelen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)