Verenigingen vinden thuis in hal IJsselweide

Gepubliceerd: 09-05-2017 15:05.

Onder toeziend oog van drie topsporters is Sportpark IJsselweide tussen Ulft en Gendringen officieel in gebruik genomen. Elf verenigingen kunnen gebruik maken van de vernieuwde faciliteiten rondom de nieuwe sporthal.


"Een atletiekbaan, een hockeybaan, een kunstgrasvoetbalveld", zo schetst wethouder Bert Kuster alle vernieuwde faciliteiten op Sportpark IJsselweide. "Maar de sporthal is het hart van IJsselweide. Hier zullen grote prestaties gaan plaatsvinden." Alle verenigingen die gebruik maken van het Sportpark waren te gast bij de officiële openingshandeling. "Het is een fantastische hal geworden", vindt Martien Tomberg, voorzitter van handbalvereniging UGHV. "Waar we in het verleden nog weleens uit moesten wijken naar bijvoorbeeld de hal in Terborg, kunnen we nu met z’n allen hier terecht. Een fantastisch resultaat."

Sporters Femke Stoltenborg (volleybal), Dione Housheer (handbal) en Maartje Paumen (hockey) waren te gast om clinics te geven rondom de opening. "Ik vind het heel mooi hoog, wat belangrijk is voor volleybal", vertelt volleybalinternational Stoltenborg uit Harreveld over de hal. Ze verwacht dat de nieuwe faciliteiten invloed kunnen hebben op de prestaties: "Nu kan je vaker trainen, op betere velden, dat maakt het makkelijker om beter te worden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)