Verdachten opgepakt na vondst van drugslab

Gepubliceerd: 13-08-2017 10:08. Bijgewerkt: 13-08-2017 11:12

Twee verdachten zijn zaterdagavond aangehouden nadat de politie een drugslab aantrof in Noordijk (Berkelland). Één verdachte kon al snel worden gepakt, maar een tweede vluchtte en kon pas later in Borculo worden aangehouden.

Agenten gingen af op een melding van mogelijke hennepteelt, maar eenmaal ter plaatse stuitte de politie op flessen en vaten met chemicaliën. Een 27-jarige man uit Assen direct worden aangehouden, maar een tweede verdachte die op dat moment kwam aanrijden ging er direct weer vandoor. Er is onder meer een politiehelikopter ingezet om hem te vinden, maar in eerste instantie zonder resultaat. Nadat de politie via Facebook opgeroepen had uit te kijken naar een man van rond de vijftig jaar, is de 54-jarige man korte tijd later aangehouden in Borculo. Op het erf zijn later bovendien een buks en een vuurwapen aangetroffen.

De twee worden verdacht van betrokkenheid bij het drugslab aan de G.L Rutgersweg in Noordijk. Over het lab is niets bekend, behalve dat zwaarbewapende agenten de locatie in de nacht van zaterdag op zondag hebben bewaakt. Indien uit onderzoek blijkt dat er sprake is van een grootschalig drugslab, is het lab de tweede in vier maanden tijd in de Achterhoek. In april werd er in Terborg al een amfetaminelab aangetroffen.

Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)