Van Gorkom mist EK door gebroken vingers

Gepubliceerd: 13-07-2017 15:07. Bijgewerkt: 13-07-2017 15:28

Jelle van Gorkom mist het Europees Kampioenschap BMX in het Franse Bordeaux door een blessure. De BMX’er uit Lichtenvoorde heeft zijn vingers gebroken en richt zijn pijlen nu op het Wereldkampioenschap.

"Het valt mee, maar het is wel essentieel in mijn sport om je stuur goed vast te kunnen houden", zegt Jelle van Gorkom over zijn blessure. Vier weken geleden brak de BMX’er zijn vingers bij een wedstrijd in Amerika. "Dan moet je soms dit soort beslissingen nemen", aldus de Lichtenvoordenaar, die zijn pijlen nu richt op het Wereldkampioenschap in het Amerikaanse Rock Hill over ruim twee weken: "Het risico om te starten is te groot met het oog op het WK", vindt Van Gorkom. "Het EK is natuurlijk een heel mooi evenement, maar het WK is net iets belangrijker voor mij."

Voor Van Gorkom is het mislopen van het EK desondanks een flinke tegenvaller. Hij wilde dit seizoen juist gebruiken om veel wedstrijden te rijden. "Alleen dat plannetje loopt net even wat anders door klein blessureleed en andere zaken", vertelt Van Gorkom. "Dat is jammer, maar aan de andere kant, ik ben pas 26 jaar dus er zijn nog seizoenen genoeg waar ik meer wedstrijden kan rijden. Ik kan er nu niks aan veranderen, het is gewoon zaak voor mij om zo snel mogelijk te herstellen."

Van Gorkom ziet kansen voor Needense
Overigens komt Monique van der Valk wel in actie op het EK in Bordeaux. "Dat ze talent heeft staat buiten kijf", zegt Van Gorkom over de Needense BMX’er. "Ze heeft in het verleden bewezen dat ze op dit podium bij de beste mee kan doen. Als ze die ervaring meeneemt en haar eigen wedstrijd rijdt en niet al te veel focust op anderen kan ze meedoen om de podiumplaatsen. Dat zou fantastisch zijn, voor haar ontwikkeling en natuurlijk voor de Achterhoek."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)