Van Gorkom hoopt op finaleplek in Rock Hill

Gepubliceerd: 21-07-2017 14:07. Bijgewerkt: 21-07-2017 14:39

Jelle van Gorkom wil volgend weekend zijn goede vorm hervinden op het Wereldkampioenschap BMX in het Amerikaanse Rock Hill. De Lichtenvoordenaar is nog herstellende van een blessure, maar reist af met de hoop op een finaleplek.


"We gaan gewoon voor een titel strijden", zegt de Lichtenvoordse BMX’er. Hoewel de Olympische Spelen in Tokyo het grote doel voor Van Gorkom is, hoopt hij zijn vorm te herpakken op het WK in het Amerikaanse Rock Hill. "Een titel is een titel", aldus de 26-jarige BMX’er, die nog wel herstellende is van twee gebroken vingers. "Voor ik deze blessure opliep, ging het voor het eerst dit seizoen goed. Zat ik lekker in mijn vel en leek het of ik in de vorm van vorig jaar zomer kwam." In die vorm wist Van Gorkom toen een zilveren medaille te veroveren in Rio, maar nu kampt hij met twee gebroken vingers: "Dat gooit toch wel een beetje roet in het eten."

"Ze zitten er nog aan", zegt de Lichtenvoordse BMX’er ietwat laconiek over de staat van zijn wijsvinger en pink. "Dat is wel handig als je je stuur vast moet houden." Toch moeten de vingers nog wel volledig herstellen van de breuk. "Daar zal het vanaf hangen", aldus Van Gorkom over zijn verwachte prestaties op het WK. "Ik probeer ronde voor ronde verder te komen en dan heb je ook een factor geluk nodig." Een finaleplek is volgens de BMX’er mogelijk, maar de concurrentie is heel groot. "Het eerste doel is de halve finale, dan mag ik tevreden zijn."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)