Van Gaal opent voetbalmuseum in Braamt

Gepubliceerd: 01-07-2017 18:07. Bijgewerkt: 01-07-2017 18:06

Voetbaltrainer Louis van Gaal heeft zaterdagmiddag het Home of Football-voetbalmuseum in Braamt geopend. In het museum is de verzameling van voetbalfanaat Fred Baars tentoongesteld.


"Een droom die uitkomt", aldus de oprichter van voetbalmuseum Home of Football Fred Baars. "Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven." In een schuur achter zijn woning is het verzamelde levenswerk van een ware voetbalfanaat te zien. Tussen de honderden shirts, sjaals, vaantjes en foto’s zitten ware pareltjes. Zo is de originele stadionlamp van stadion de Vijverberg te zien en hangt er een gesigneerd shirt van de Braziliaanse stervoetballer Pelé.

Voetbaltrainer Louis van Gaal, sinds zaterdag officieel met pensioen nadat zijn contract bij Manchester United afliep, was zichtbaar onder de indruk. "Fred Baars is eigenlijk de verbroedering in de sport, dat wil hij uitdrukken", zegt Van Gaal over de collectie. "Het is niet één club. Ook Feyenoord is hier, maar Ajax is hier ook. Én De Graafschap is hier ook. Het gaat er een beetje om dat ik het mooi vind dat iemand zo’n passie op kan brengen."

Bezoek op afspraak

Het Home of Football-museum in Braamt bezoeken kan alleen op afspraak door contact op te nemen met eigenaar Baars. "Anders is het minder leuk", zegt Van Gaal over de aanwezigheid van de voetbalfanaat zelf. "Achter ieder item zit een verhaal en dat is mooi om te horen met de passie van Fred."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)