Ulftse Bouwman tevreden over wielrenzomer

Gepubliceerd: 28-09-2016 16:09. Bijgewerkt: 28-09-2016 16:15

De Ulftse wielrenner Koen Bouwman kijkt met een goed gevoel terug op zijn sportzomer. Hij reed met zijn ploeg Lotto NL – Jumbo onder andere de Vuelta en hij werd geselecteerd voor het EK Wielrennen.


“Ik ben wel in Polen geblesseerd geraakt, daardoor kon ik elf dagen niet fietsen. Dat is wel mijn eerste blessure in lange tijd, dus dat was een beetje balen. Daardoor liep de voorbereiding op de Vuelta ook niet zoals ik het had gepland”, aldus Bouwman. Ondanks zijn blessure aan het zitvlak kon hij starten in de ronde van Spanje, ter ondersteuning van de kopmannen in zijn team.

Aankomend weekend staat zijn laatste koers voor 2016 op het programma, de ronde van Lombardije in Italië. “Het is een zware wedstrijd van 240 kilometer. Robert Gesink en Wilco Kelderman zijn de kopmannen. Die moet ik proberen zo lang mogelijk te ondersteunen. Ik hoop dat dat tot in de finale kan zijn, tot de laatste veertig kilometer. Zodat de jongens een mooie uitslag rijden.” Naar zijn eigen resultaat kijkt hij nog niet. “Nog niet zozeer dit jaar. Als ik ze echt goed kan ondersteunen heb ik een goede koers gereden. Dan heb ik denk ik het maximale eruit gehaald, wat ik op dat moment kan”, zegt de Ulftse topsporter.

Toch is Bouwman nog niet helemaal fit. “Conditioneel wel, maar mentaal is het wel moeilijk om me op te laden voor een lange en zware trainingen, zo aan het einde van het seizoen. Dus ik ben denk ik best wel blij als zaterdag erop zit en ik kan gaan rusten.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)