Topclubs zoeken talent op Terborg Toernooi

Gepubliceerd: 28-05-2017 16:05. Bijgewerkt: 28-05-2017 17:24

Naast bezoekers en voetballers vermaken ook scouts zich uitstekend op het Terborg Toernooi. Onder meer Nederlandse en Engelse topclubs hebben een delegatie naar sportpark De Paasberg gestuurd.


"Uiteraard zijn we altijd op zoek naar talent", vertelt René de Hoon, scout van Feyenoord. "Je kan altijd dat ene goudvinkje dat rondloopt tegenkomen op zo'n toernooi." De organisatie van het Terborg Toernooi kreeg aanmeldingen binnen van over de hele wereld. Onder meer clubs als Arsenal, Everton en Ajax stuurden een delegatie naar het toernooi. "Als ik de e-mails bekijk die allemaal heb gekregen van ploegen uit heel Europa en daarbuiten", vertelt Peter Berendhaus, voorzitter van het Terborg Toernooi. "Dan praat je echt over vijftig à zestig scouts."

Op het toernooi valt onder meer een flankspeler van Ajax Cape Town op. Leo Thetani is ook Laurens Knippenborg, jurylid van de Beste Speler van het Terborg Toernooi-prijs, opgevallen. "We hebben een top vijf geselecteerd en hij zit daarbij. Een speler die veel scoort, beslissend is en veel diepgang heeft, maar bij Atlético Mineiro loopt er ook eentje bij die talent heeft." Feyenoord-scout De Hoon heeft nog geen namen opgeschreven: "En als ik dat had gedaan, had ik het niet gezegd."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)