Tiental van De Graafschap verliest in Sittard

Gepubliceerd: 17-03-2017 22:03. Bijgewerkt: 17-03-2017 22:56

De Graafschap heeft vrijdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard zijn eerste nederlaag in de vierde periode geleden: 3-2. Ruim een uur lang speelden de Superboeren met tien man. 


Op een door zand bedekt veld in Sittard kwam De Graafschap al snel op voorsprong. Anthony van den Hurk werd in de zestien onderuit gehaald. Piotr Parzyszek schoot de strafschop vervolgens binnen: 0-1. De Graafschap zag vervolgens al snel zijn fouten afgestraft worden. Nathaniel Will speelde de bal te kort terug op zijn doelman Filip Bednarek, die niet kon voorkomen dat Finn Stokkers zijn ploeggenoot Djibril Dianessy voor een leeg doel zette: 1-1.

Even later was het Will die onnodig aan de noodrem trok en Gavin Vlijter onderuit haalde. Dat kwam de verdediger op een directe rode kaart te staan. Vervolgens krulde Emrah Bassan de thuisploeg fraai op 2-1 voorsprong uit de daaropvolgende vrije trap. In de tweede helft herhaalde Bassan zijn kunstje van de eerste helft. Na 70 minuten schoot de Turkse middenvelder Fortuna uit een vrije trap op 3-1. In de laatste minuut maakte Mark Diemers de schade iets dragelijker door 3-2 binnen te schieten.

Door deze nederlaag staat De Graafschap in de vierde periode één punt achter RKC Waalwijk. In de reguliere stand staan de Superboeren veertiende.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)