Thuisdebuut De Graafschap onder De Jong

Gepubliceerd: 19-01-2017 15:01. Bijgewerkt: 19-01-2017 15:36

De Graafschap wil in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch de eerste driepunter van na de winterstop pakken. Na de nederlaag tegen FC Eindhoven hoopt trainer Henk de Jong op de sneeuwvrije Vijverberg meer aan voetballen toe te komen.


"Wij zullen de puntjes moeten pakken, want dat zijn we aan onze stand verplicht", vertelt trainer Henk de Jong op de afsluitende training op de Vijverberg. "Ik verwacht dat we bij vlagen druk gaan zetten, dat we gaan stormen, maar dat is niet de hele wedstrijd vol te houden." Te overmoedig wil De Jong tijdens zijn thuisdebuut niet spelen, want verdedigend is De Graafschap kwetsbaar gebleken: "We krijgen nogal makkelijk goals tegen", beaamt de oefenmeester. "Dus dat moeten we voorkomen."

Voor de winterstop was de defensie vaker de achilleshiel, maar De Jong hekelt die vergelijkingen. "Ik vind dat we moeten veranderen in denken, anders spelen we over drie jaar nog om de zestiende plaats. We moeten eruit, en dat moeten we samen doen met ons publiek." Tolgahan Çiçek sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Het wordt niet opeens een wonder, maar aan de trainingen te zien gaat het wel beter. Ik hoop dat we snel de punten gaan pakken."

Çiçek moet vechten voor basisplaats
Hoewel De Jong geen duidelijkheid over zijn opstelling wilde geven, start Alexander Bannink op basis van het partijspel waarschijnlijk op de rechterflank in plaats van Elvio van Overbeek. Andrew Driver neemt de plaats van Dean Koolhof op het middenveld in en verdediger Tim Linthorst (ooginfectie) wordt vervangen door Bart Straalman. Op de linksback-positie kiest trainer De Jong vrijdagavond voor Nathaniel Will. Dat betekent dat Çiçek, in het verleden regelmatig basisspeler, weer op de bank zit. "Ik moet me bewijzen", zegt de linksback. "Het zat een paar weken niet echt mee, maar ik probeer me eruit te knokken."

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Bednarek; Nieuwpoort, Straalman, Lammers, Will; Smeets, Diemers, Driver; Bannink, Parzyszek, El Jebli.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)