Thijmen Kupers groeit richting zijn topvorm

Gepubliceerd: 22-06-2017 14:06. Bijgewerkt: 22-06-2017 14:50

Na twee overwinningen op belangrijke 800 meter-wedstrijden op rij is Thijmen Kupers hard op weg naar zijn absolute topvorm. De 25-jarige atleet uit Lengel hoopt tijdens het Wereldkampioenschap in augustus te schitteren.

"Ik sta er redelijk goed voor, maar als ik harder loop sta ik er nog beter voor", aldus Thijmen Kupers. Na een vijfde plek op het Europees Kampioenschap Indoor in maart ging Kupers met succes op hoogtestage in Amerika. "Dat heeft zich allemaal wel uitbetaald in het outdoorseizoen", vertelt de atleet uit Lengel. Tijdens de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo won Kupers twee weken geleden de 800 meter in een nieuw persoonlijk record van 1.44.99. Afgelopen weekend won hij wederom een internationale wedstrijd. Ditmaal was hij op de Diamond League in Stockholm de snelste.

Tijdens de wedstrijden versloeg Kupers de Europees Kampioen op de 800 meter, Adam Kzszczot, tot tweemaal toe. "We hebben nu een voorpiek gehad", aldus Kupers over zijn prestaties. "In Londen op het WK komt hopelijk de echte piek. We hebben nog één trainingsblok en dan ben ik als het goed is in de beste vorm ooit en kunnen we wat moois laten zien." Het toernooi in Londen gaat op 4 augustus van start en duurt tot 13 augustus.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)