Terugkeer Hogenkamp in het Fed Cup-team

Gepubliceerd: 03-04-2017 14:04. Bijgewerkt: 03-04-2017 15:09

Richel Hogenkamp is geselecteerd voor de wedstrijd van het Nederlandse Fed Cup-team tegen Slowakije. De Doetinchemse tennisster was bij de wedstrijd tegen Wit-Rusland buiten de selectie gelaten.

"Ik ben weer fit", zegt Richel Hogenkamp. "Ik speel ook weer toernooien dus ik kan gewoon spelen." Voor Hogenkamp betekent de selectie een rentree in het Fed Cup-team. Eerder dit jaar werd ze niet opgeroepen voor het duel tegen Wit-Rusland (4-1 verlies). Toen hamerde ze op een gebrek aan communicatie bij teamcaptain Paul Haarhuis. "Ik heb Paul daar over gesproken en ik denk dat het voor beiden een prima gesprek was", aldus Hogenkamp. "Anders was ik nu niet opgeroepen of had ik zelf een andere planning gekozen."

Na een polsblessure werd de Doetinchemse tennisster bij haar rentree afgelopen weekend in het Franse Croissy-Beaubourg tweede op het tennistoernooi. Het Nederlands team strijdt op 22 en 23 april tegen Slowakije voor handhaving: "We hebben wederom een goed team en gaan voor de winst, want we willen graag in Wereldgroep 1 blijven", aldus teamcaptain Paul Haarhuis.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)