Techniekles voor Achterhoekse voetbalsters

Gepubliceerd: 25-04-2017 15:04. Bijgewerkt: 25-04-2017 17:05

Ruim tachtig enthousiaste voetbalmeiden uit de Achterhoek hebben dinsdagmorgen een techniekclinic gekregen van drie FC Twente-speelsters. Onder meer de Doetinchemse Siri Worm gaf een speciale training aan de voetballers tijdens de Achterhoekse Meidenvoetbal Techniekdag.


“Het is natuurlijk flink in opkomst, om ook de meiden de kans te geven om nieuwe dingen te leren, maar ook meiden van andere clubs te ontmoeten”, aldus organisator Geke Schuurman van SC Varsseveld. De komst van drie bekende professionals zorgde voor enthousiasme en een grote opkomst. “Ik denk dat het heel gaaf is voor hun om die meiden een keer in het echt te zien en een beetje met ze te voetballen.” De deelneemsters vinden het vooral leuk om samen op het veld te staan met de FC Twente-speelsters. “Heel leuk, je leert allerlei dingen van ze, zoals technieken die ze ook gebruiken in hun eigen wedstrijden”, aldus een deelnemer. “Het is gewoon leuk dat je met z’n allen wat kunt doen in je vrije tijd.

“Ik denk dat het voor iedere vereniging heel belangrijks is om mannen én vrouwen binnen de club te hebben”, aldus Schuurman. “Dat geeft gewoon een bepaalde sfeer en ook dames willen gewoon graag voetballen.” De deelnemers zijn het daar zeker mee eens. “Vrouwen kunnen ook gewoon voetballen, ze zijn alleen fysiek wat anders”, zegt één van de meiden. “Vrouwen hebben natuurlijk net zoveel recht om een balletje te trappen als de mannen”, zegt Worm. “Ik vind het alleen maar mooi dat je daar een stijging in ziet en dat het vrouwenvoetbal steeds populairder wordt.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)