Supporters volgen De Graafschap achter hek

Gepubliceerd: 22-10-2016 13:10. Bijgewerkt: 22-10-2016 13:52

Hoewel de wedstrijd tussen De Graafschap en Helmond Sport in een leeg stadion moest worden afgewerkt, hadden niet alle supporters daar boodschap aan. Tientallen Superboeren volgden de wedstrijd van achter de Groenendaal-tribune.


"Superboeren supporten altijd", aldus Graafschap-supporter en initiatiefnemer Giovanni Bergevoet. "We konden geen groot scherm op de parkeerplaats neerzetten, dus er moesten wel mensen opstaan. Met z’n allen d’ran, dat is het belangrijkste." Op het hoogtepunt volgden ongeveer honderd Superboeren de wedstrijd op de radio: "De sfeer is hartstikke goed", vindt supporter Thijs Willekes. "Mensen staan achter hun club, geweldig."

Hoewel de sfeer goed was, eindigde de wedstrijd in een ware deceptie. "Ik baal echt gigantisch", aldus Willekes na afloop. "Ik ben het niet zo gewend." De 2-4 thuisnederlaag laat de druk op trainer Jan Vreman en zijn selectie toenemen: "Veel mensen zeggen dat Jan Vreman maar moet opstappen", weet supporter Ginny van Otten. "Aan de ene kant ben ik het daarmee eens, maar aan de andere kant moeten de spelers het doen." Willekes blijft vertrouwen houden in de trainer: "Vreman hoeft zeker niet weg. Hij zit in mijn hart en hij mag blijven. De jongens moeten het doen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)