Superboeren vergroten maatschappelijke rol

Gepubliceerd: 12-09-2017 13:09. Bijgewerkt: 20-12-2017 13:25

De Graafschap wil haar maatschappelijke rol vergroten met het geld van een groep Achterhoekse ondernemers. De Superboeren krijgen voor de komende drie jaar een financiële injectie van een paar ton per seizoen.

''Het zijn ondernemers die het belangrijk vinden dat de maatschappelijke relevantie van De Graafschap verder verankerd wordt'', zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp over de investeerders, die zich Heerenboeren noemen. Voor komend jaar zal er met name in de Special Olympics geïnvesteerd worden. ‘’De Heerenboeren vinden het belangrijk dat we middels De Graafschap de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven aan elkaar koppelen.’’ In welke projecten de Doetinchemmers nog meer willen investeren is nog niet bekend. 

De Graafschap hoopt, naast de maatschappelijke relevantie, in financieel opzicht meer vet op de botten te kweken. ''Dat is na twee jaar Jupiler League ook nodig, dit geld zal gebruikt worden om als club gezonder te worden'', aldus Ostendorp. Om hoeveel geld het precies gaat en wie de investeerders zijn is nog onduidelijk. ''Ik kan het exacte bedrag niet noemen, maar je moet denken aan enkele tonnen. Ik hoop dat de groep nog wat aanwast, dan zullen we naar buiten komen met een aantal namen.''

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)