Superboeren tegenover elkaar in interland

Gepubliceerd: 07-10-2016 11:10. Bijgewerkt: 07-10-2016 12:21

Een bijzonder duel voor Tolgahan Çiçek en Vincent Vermeij donderdagavond. In Alkmaar stonden de voormalig ploeggenoten tegenover elkaar in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Turkije (0-0).


"Het is een jongensdroom", aldus voormalig De Graafschap-aanvaller Vincent Vermeij. "Op het veld staan en het volkslied zingen doet wel wat met je." Tolgahan Çiçek van De Graafschap sluit zich daarbij aan. "Op de tribune zag je misschien wat een trots dit is", aldus de linksback, die voor de derde keer in actie kwam voor Jong Turkije en inmiddels vaste keus lijkt. "Om dit shirt te mogen dragen is gewoon kippenvel. Er worden weinig linksbacks opgeroepen, dus ik ben blij met de kans."

Op het veld kwamen voormalig ploeggenoten Vermeij en Çiçek elkaar regelmatig tegen. Een andere Superboer, doelman Hidde Jurjus, bleef de hele wedstrijd op de bank. "Leuk om die jongens te zien in het shirt van Nederland", vindt de 21-jarige linksback, die niet snapt dat Vermeij vroeg in de tweede helft werd gewisseld: "Ik vond hem niet de slechtste in de ploeg, dus ik snap ook niet dat hij eruit ging." De blonde spits van Heracles Almelo moet om de uitspraak lachen: "Leuk dat hij dat zegt. Dat gaat natuurlijk ook in mijn hoofd rond. Het is een keuze van de trainer en ik zal nog horen waarom."

Foto: REGIO8 

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)