Superboeren schreeuwen Orion naar winst

Gepubliceerd: 06-02-2017 11:02. Bijgewerkt: 06-02-2017 13:09

Ruim honderd supporters van De Graafschap hebben zondagmiddag Seesing Personeel Orion naar de overwinning geschreeuwd. In een sfeervolle Topsporthal in Doetinchem wonnen de volleyballers met 3-0 van Advisie/SSS uit Barneveld.


‘’Voor ons is dit hartstikke mooi en gaaf want dit heb je niet iedere week. Dus heel erg geslaagd, denk ik‘’, aldus een enthousiaste aanvoerder en initiatiefnemer Pim Kamps, die enkele weken geleden supportersgroep Oldies DTC benaderde. ‘’Het is lastig om voetbalsupporters in een sporthal te krijgen, maar we hebben het geprobeerd met een fustje bier en gratis entree en ze zijn gekomen’’, vertelt mede-initiatiefnemer Simon Eelderink.

In de eerste set was Orion de bezoekers de baas met 25-18. In de tweede set raakte het spel meer in evenwicht en leken de Doetinchemmers dankzij enkele grote ketsers aan de zijde van Advisie/SSS uiteindelijk toch solide naar de setwinst te gaan. De spanning keerde echter terug toen Orion meerdere setpoints niet wist te beslissen, uiteindelijk werd het 28-26. In de derde set maakten de mannen van coach Goran Aleksov het nauwkeurig af: 25-17.

Als het aan Orion ligt zijn de supporters van De Graafschap vaker welkom, bijvoorbeeld op zondag 19 februari wanneer de Doetinchemmers de bekerfinale tegen Dynamo Draisma spelen in Zwolle.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)