Superboeren op scherp tegen Helmond Sport

Gepubliceerd: 20-10-2016 15:10. Bijgewerkt: 20-10-2016 15:46

De Graafschap speelt vrijdagavond op een lege Vijverberg de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Een goed resultaat is na drie competitienederlagen op rij van levensbelang voor de geplaagde Superboeren.

"We beseffen met z’n allen heel goed dat het anders moet", aldus trainer Jan Vreman. Zijn ploeg staat, na de nederlagen tegen NAC, FC Dordrecht en Jong Ajax, op dit moment op de zestiende plek in de Jupiler League. Als extra tegenvaller speelt zijn selectie vrijdagavond op een sfeerloze Vijverberg. Publiek is niet welkom als strafmaat voor de ongeregeldheden tegen Go Ahead Eagles. "Dat wordt best raar", verwacht aanvoerder Mark Diemers. "Maar we moeten het ermee doen. We moeten de drie punten pakken, die zijn cruciaal en daar zijn we van doordrongen. Dan maakt het niet uit of je dat in een leeg of een vol stadion doet."

"Ik denk dat we alleen maar sterker worden van de mindere periode", aldus aanvoerder Diemers over de reeks nederlagen. "We moeten zorgen dat we dicht bij elkaar blijven." De kritiek op trainer Jan Vreman neemt mondjesmaat toe, weet ook de trainer zelf. "Als het aan mij ligt, blijf ik trainer", aldus Vreman. "Maar ik bepaal dat niet. Het vertrouwen is er wel, dat is gezegd." Ook Diemers houdt vertrouwen: "We moeten niet twijfelen aan spelers of de trainer. Het komt er nog niet altijd uit, maar we doen er alles aan om zo snel mogelijk het tij te keren."

Jan Lammers haakt geblesseerd af
De Graafschap start vrijdagavond met één wijziging ten opzichte van de verloren uitwedstrijd tegen Jong Ajax (4-2). Jan Lammers moet het duel tegen Helmond Sport aan zich voorbij laten gaan. De noeste centrumverdediger viel donderdag op de afsluitende training uit met een enkelblessure en zal de wedstijd niet halen. Voor hem in de plaats zal Nathaniel Will terugkeren op de rechtsbackpositie. Sven Nieuwpoort verplaatst van de back-positie naar het centrum van de verdediging.

Opstelling: Bednarek; Will, Nieuwpoort, Straalman, Cicek; El Jebli, Diemers, Kaak, Driver; Van Overbeek, Parzyszek.

De wedstrijd tussen De Graafschap en Helmond Sport is voor het publiek uitsluitend live te volgen via radiozender Optimaal FM.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)