Superboeren ontvangen de Schapenkoppen

Gepubliceerd: 29-09-2016 15:09. Bijgewerkt: 29-09-2016 16:06

Na twee uitnederlagen op rij, tegen sc Heerenveen en NAC Breda, hoopt De Graafschap zich vrijdagavond te herstellen. De Superboeren moeten dat doen tegen laagvlieger FC Dordrecht.


"Op de een of andere manier loopt het uit nog niet zoals het hoort", weet middenvelder Dean Koolhof. Zijn ploeg wist in uitwedstrijden nog geen enkele overwinning te boeken. "We hopen vrijdag in ieder geval de punten weer thuis te houden. We gaan er volle bak voor." De Graafschap staat momenteel nog in het rechterrijtje, maar volgens trainer Jan Vreman kan dat omdraaien als de resultaten buitenshuis beter worden: "Als je dat beter doet, kom je ook weer aan de andere kant te staan."

FC Dordrecht lijkt de ideale tegenstander te zijn om de goede vorm te hervinden, aangezien de Schapenkoppen dit seizoen pas één keer hebben gewonnen. Toch ziet Vreman gevaren: "Met name aan de buitenkant hebben ze behoorlijk wat snelheid", weet de trainer, die een verdedigend Dordrecht verwacht: "Ik heb ze twee wedstrijden bekeken en ze spelen in verschillende formaties, waarbij de een heel verdedigend is en de ander heel compact. Ik verwacht dan ook dat ze de linies dicht bij elkaar houden en dan is het aan ons om erdoorheen te voetballen."

Will en Smeets geblesseerd
De Graafschap moet het in de wedstrijd tegen FC Dordrecht door blessures stellen zonder middenvelder Bryan Smeets (enkel) en rechtsback Nathaniel Will (achillespees). "Het gaat niet lukken met die twee", aldus Vreman, die zijn opstelling nog niet prijs wilde geven. Centrumverdediger Jan Lammers haakte donderdagmiddag af tijdens de training, maar de trainer verwacht dat hij vrijdagavond gewoon kan starten.


Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)