Superboeren in actie voor nieuwe kantine

Gepubliceerd: 05-11-2016 15:11. Bijgewerkt: 05-11-2016 15:44

De supporters van De Graafschap zijn rondom de gewonnen thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard officieel gestart met geld inzamelen voor de bouw van een nieuwe kantine. De hoop bestaat dat in de zomer kan worden begonnen met de bouw.


"Het grote moment is aangebroken", aldus Hans Boesberg, voorzitter van Supportersvereniging Superboeren. Op het Spinnekopplein werd voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard officieel gestart met de inzameling van geld voor de bouw van de nieuwe supporterskantine. In totaal is 300.000 euro, waarvan 150.000 euro moet worden opgehaald door de supporters zelf. De acties zijn divers. Zo kunnen er onder meer stenen worden gekocht: "Dat is gebaseerd op de gedachte van het D’ran-shirt", vertelt Boesberg. "We hebben nu een muur gemaakt waar supporters hun naam opzetten." Daarnaast kunnen er kalenders en loten worden gekocht door supporters.

"Met die D’ran-actie hebben we destijds 250.000 euro opgehaald", weet supporterscoördinator Dennis van Amerongen zich te herinneren. "Nu willen weer 150.000 euro ophalen, samen met de club, laat dat duidelijk zijn, de club levert ook een bijdrage." Voorzitter Boesberg is voorzichtig positief over het streefbedrag. "Het is wel te doen denk ik. Met dit enthousiaste publiek wat we hebben. Iedereen ziet toch dat deze kantine niet meer kan. Dit verdienen we toch niet."


Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)